Home Nieuws ‘We hebben het initiatief niet weggeven want dat hadden we niet’

‘We hebben het initiatief niet weggeven want dat hadden we niet’

297
0

Roger Schmidt wond er na afloop geen doekjes omheen. Zijn elftal speelde een matige wedstrijd tegen FC Utrecht.

Wel was opnieuw zichtbaar dat er opnieuw in de tweede helft defensief werd gewisseld. Opnieuw was ook zichtbaar dat PSV ver weg zakte en Utrecht het initiatief over wist te nemen.


Spelers als Gotze, Max en Malen leken niet te begrijpen waarom ze naar de kant werden gehaald. Het zit wel goed tussen trainer en spelers maar de gelaatsuitdrukkingen spraken boekdelen.

Schmidt wilde de 2-0 voorsprong controleren en ging met drie centrale verdedigers spelen. Pablo Rosario zakte een linie terug en Denzel Dumfries en Philipp Max moesten de aanval op de flanken versterken.

Na afloop van de zege zag Schmidt dat het weer niet tegen had gezeten. ‘Weggegeven initiatief? Dat kan niet, want voor rust hadden we het initiatief ook al niet’, zei de coach.

Malen en Max toonden minder begrip voor de wissel, was duidelijk waarneembaar. ‘Spelers willen altijd negentig minuten spelen. Hij had er waarschijnlijk nog wel eentje willen maken, maar wij moeten onze doelstellingen halen. We zitten nog in de Europa League en staan er goed voor in de competitie, terwijl het bekertoernooi voor de deur staat. Er komen nog drie duels kort op elkaar aan, terwijl we maar vijftien spelers beschikbaar hebben. Dat is allemaal niet zo gemakkelijk. Dan moet ik mijn spelers beschermen’, stelt de Duitser vast.

Schmidt analyseerde verder. ‘Het was een zeer moeilijke wedstrijd voor ons. We speelden niet goed, hadden het lastig aan de bal en de restverdediging hadden we ook niet goed op orde. Zij kregen volop mogelijkheden om te counteren. Gelukkig stonden we halverwege toch met 2-0 voor. Met drie verdedigers achterin had ik het idee dat we de voorsprong beter zouden kunnen vasthouden. Het ging vandaag niet zozeer om het mooie voetbal, het was zaak voor de punten te vechten. Het had ook met de fysieke omstandigheden te maken’, aldus de winnende coach, die gewoon altijd gelijk heeft, maar wel met vuur speelt.


Facebook Comments