Home Nieuws ‘We hebben geleerd van de wedstrijden tegen Zenit en Ajax’

‘We hebben geleerd van de wedstrijden tegen Zenit en Ajax’

3
0

Met het tweeluik tegen Atlético en daarna de topper tegen Ajax in het verschiet, blikt Philip Cocu terug op de dezelfde periode vorig jaar. In gesprek met AD Sportwereld zegt de coach dat zijn spelers geleerd hebben van de verloren wedstrijden die elkaar kort volgde.

STELLING AD: De Champions League gaat PSV nog punten kosten in de titelstrijd.
Phillip Cocu: “We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen. In besprekingen refereren we als staf al aan de datum van de laatste competitiewedstrijd. Die is op 8 mei. Ik geloof erin dat het spelers helpt om dat te benoemen in deze fase. Bij de start van elk seizoen bespreek je doelstellingen met je groep. Maar mijn ervaring is: voor de meeste voetballers is het te abstract om in juli al bezig te zijn met mei volgend jaar. Er zitten alleen al twee transferperiodes tussen waarin van alles kan gebeuren. Maar nu is het wel concreet te maken. Je kunt spelers voorhouden: Zaterdag 20 februari, de slotwedstrijd is 8 mei. Nog tweeënhalve maand en het is klaar. Elf wedstrijden in de competitie, we mogen niks meer laten liggen. Het is een heel interessante fase die nu komt. We hebben negen uur gevoetbald in de Champions League en in die tijd zijn we nog nergens naïef geweest. Ja, we waren 45 minuten slecht in Moskou. Slecht. Niet naïef. En in Wolfsburg kregen we twee goals tegen in een kwartier. Maar thuis tegen Wolfsburg werd het ook beslist op twee momenten en wonnen wíj met 2-0.

“Na de return in Madrid spelen we in het weekeinde van 20 maart tegen Ajax. Toevallig komt het net zo uit als vorig seizoen. Toen viel Ajax-thuis in de week van de Europa Leaguereturn tegen Zenit. Ik heb lang gebaald van hoe het toen is gelopen. Zenit was beter en ging terecht door, maar wij lieten die avond wel 10, 20 procent liggen op het mentale vlak. Ajax zat toch al een beetje in het hoofd bij spelers. Dat maakten we als staf op uit gesprekjes achteraf. Ook van Ajax verloren we toen. Ik zei destijds: ‘als we volgend seizoen in een vergelijkbare situatie komen, kunnen we daar iets mee. Dan moet dat anders. Nou, we weten wat ons te doen staat.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here