Home Nieuws ‘We hebben Ajax voetballes gegeven’

‘We hebben Ajax voetballes gegeven’

10
0

Jorrit Hendrix staat na zijn goede spel van de laatste weken volop in de belangstelling van de media. In AD Sportwereld praat Hendrix over de goede fase in zijn nog jonge carrière nu hij ook veelvuldig in verband wordt gebracht met een Oranje-selectie.

De Limburger kende ook moeizamere tijden. Het overlijden van zijn vader liet diepe sporen na. “Op het moment dat ik mijn vader verloor, was ik nog heel afhankelijk van hem. Was net zeventien geworden. Hij bracht me overal naartoe en zag elke wedstrijd. Vanaf mijn achtste was hij er altijd bij. Dat viel in één keer weg. Het was zwaar. Ik zat er echt doorheen. Daarna heb ik er kracht uit geput. Gelukkig is het allemaal goed gekomen”.

Tegen Ajax speelde Hendrix erg sterk. “Ik heb wel vaker goede wedstrijden gespeeld. Maar een topper wordt er extra uitgelicht. Maar natuurlijk: we gaven ze eigenlijk voetballes. Dat is wel lekker.” Een minuut voor tijd keek Hendrix zijn jeugdvriend Riechedly Bazoer niet eens aan. “Ik ben niet zo van dat handjes geven enzo. Dat doe je niet tijdens Ajax-PSV. Vrienden ben je alleen buiten het veld. Ik heb anderhalf jaar met hem in de A1 van PSV gespeeld. Mooi dat Riechedly nu al bij Oranje zit. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Misschien is dat in de toekomst ook voor mij weggelegd.” Pas als ik onomstreden ben bij PSV, ga ik eventueel verder kijken. Op dit moment ben ik nog lang niet klaar in Nederland”.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here