Home Nieuws ‘We hadden er geen rekening mee gehouden dat we meteen door zouden...

‘We hadden er geen rekening mee gehouden dat we meteen door zouden gaan’

3541
0

Het kan verkeren in het voetbal. PSV reisde af naar Granada en wist dat uitschakeling een optie zou worden in geval van verlies.

Het liep iets anders en PSV kwalificeerde zich meteen voor Europees voetbal na de winter. Dat scenario lag zeker op de loer maar daar werd vrijwel geen rekening mee gehouden.


Pablo Rosario en Donyell Malen waren daarom blij verrast na de magere winst. Rosario had niet gedacht dat zijn ploeg zich al na vijf wedstrijden zou plaatsen.

“Ik had er geen rekening mee gehouden dat we meteen door zouden gaan. Ik dacht dat PAOK van Omonia zou winnen, waardoor de laatste wedstrijd heel belangrijk zou zijn. We hadden geluk dat ze hebben verloren, maar we willen bovenaan eindigen en dus volgende week winnen”, zei Rosario na afloop tegen RTL7.

Vorige week was er alom speculatie rond de opstelling tegen Sparta maar achteraf heeft het er alle schijn van dat de winnende coach gelijk had. Het is niet voor niets dat PSV tegen Granada zo fris voor de dag kwam. Roger Schmidt gaf acht basisspelers rust tegen Sparta. “We hadden een druk schema. De trainer besloot om jongens rust te geven. Dat zag je vandaag terug. Het is goed om te zien hoe fit de spelers zijn.”

Ook Malen straalde na afloop van oor tot oor en zakte bijna door de knieën van vermoeidheid. “Iemand zei tegen me dat PAOK van Omonia had verloren. “De eerste helft was goed. In de tweede helft was het een hele andere wedstrijd. We hebben keihard gevochten en liepen op onze laatste benen.”


Facebook Comments