Home Nieuws Waterreus ziet PSV groeien: ‘PSV staat er beter voor dan menigeen denkt’

Waterreus ziet PSV groeien: ‘PSV staat er beter voor dan menigeen denkt’

1194
0

Ronald Waterreus is wel te spreken over de groei die PSV door weet te maken.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt de oud-doelman dat de ploeg zeker potentie heeft maar nog niet op kampioenskoers ligt.


“Ik zie het seizoen voor PSV best met vertrouwen tegemoet, maar heb nog niet naar een ploeg gekeken die zeker kampioen gaat worden”, zegt Waterreus in het Eindhovens Dagblad. “De trainer is natuurlijk met veel bombarie aangekondigd. Zijn reputatie is hem wat vooruitgesneld, met het hele verhaal over pressing en gegenpressing. Toch denk ik dat PSV er beter voor staat dan menigeen denkt.”

Waterreus is te spreken over de aankopen van de club in combinatie met de jonge spelers die zich aandienen. “Noni Madueke vind ik een openbaring en Cody Gakpo gaat telkens met stappen vooruit. Mauro Júnior staat bij PSV steeds in de basis en niet onverdienstelijk. Donyell Malen laat zich zijn als een echte spits, maar is ook absoluut niet lui en sleurt veel. Puur voetballend houdt het nog niet altijd over, maar hij was er dan ook lang uit.”

Waterreus is ook te spreken over keeper Yvon Mvogo. Waterreus gaat niet mee in de kritieken aan het adres van de oud-doelman. “Mensen bedachten na zijn twee fouten allemaal grapjes en lachten om hem, maar ik heb genoeg gezien waaruit je kunt afleiden dat het een prima goalie is.” De Zwitser moet het ‘meevoetballen niet overdrijven’, maar verder ziet de ervaringsdeskundige weinig reden tot klagen. “Aan de tegengoal van Omonia kon Mvogo volgens mij weinig doen.”


Facebook Comments