Home Nieuws Waterreus teleurgesteld: ‘Bij 5 van de 6 strafschoppen dook hij naar verkeerde...

Waterreus teleurgesteld: ‘Bij 5 van de 6 strafschoppen dook hij naar verkeerde hoek’

2937
0

PSV coryfee Ronald Waterreus volgde de verrichtingen van het Nederlands Elftal in Qatar op de voet en steekt normaal gezien zijn mening niet onder stoelen of banken.

Ook net na de exit tegen de Argentijnse misdragers schroomt Waterreus niet zijn mening te verkondigen en dan blijkt eigenlijk dat de oud-keeper van PSV niet zo te spreken is over Andries Noppert en zijn optreden tijdens de strafschoppen serie. Waterreus had veel verwacht van de strafschoppenserie bij Nederland – Argentinië. Oranje bereidde zich immers al een jaar voor op penalty’s, maar het liep vrijdagavond uit op een teleurstelling.

‘We zouden toch wel eventjes winnen, wanneer het tot strafschoppen zou komen?”, vraagt Waterreus zich af in Dagblad de Limburger. ‘We moesten toch zo nodig met een wetenschappelijke benadering naar het nemen van pingels kijken? We hadden ons met de tot penaltykiller benoemde Andries Noppert toch ingedekt? De waarheid is dat onze Toren van Joure bij vijf van de zes strafschoppen op dit WK naar de verkeerde hoek dook”, lijkt Waterreus cynisch van wal te steken.

“Dat is geen aanval op Noppert, hoor”, verduidelijkt de Limburger. “Hij heeft aardig gekeept. Ook al heeft hij los van die ene prachtredding tegen Amerika geen ballen gepakt die een andere Nederlandse keeper níet zou hebben gepakt. Feit is dat Van Gaal en zijn staf de afgelopen maanden dermate hebben opgegeven over hun penaltyserie-benadering, dat die goed beschouwd alleen maar kon tegenvallen.”

Volgens Waterreus was Argentinië juist extra gemotiveerd door het vertrouwen in een strafschoppenserie bij Oranje. “Het had iets ongemakkelijks, de ingestudeerde manier waarop Denzel Dumfries een Argentijn in de weg liep toen die richting stip wandelde. Pijnlijk waren de even zichtbare als verklaarbare zenuwen bij Noppert tijdens zijn -kennelijk opgedragen- afleidings-trucjes”, is Waterreus kritisch. De Limburger kreeg afgelopen dagen veel bijval uit het land omdat Noppert niet goed voorbereid leek met betrekking tot de gekozen hoeken van de Argentijnen. Wisten Noppert en van Gaal niet welke hoeken de Argentijnen zouden kiezen? Frans Hoek…?


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here