Home Nieuws Waterreus relativeert keepersfouten Jeroen Zoet: ‘Zoet staat er altijd’

Waterreus relativeert keepersfouten Jeroen Zoet: ‘Zoet staat er altijd’

69
0

Ronald Waterreus steunt Jeroen Zoet onomwonden na zijn fouten tegen Internazionale.

Jeroen Zoet blijft ondanks zijn fouten tegen Internazionale een topkeeper en een voorbeeldprof. Waterreus vindt Zoet ‘een vent met ballen’. ‘Zoet staat er altijd. Op het veld én voor de camera’s, ook wanneer hij door het ijs is gezakt. Een voorbeeld is hij daarmee voor al die weglopers die alleen hun succesverhaal willen vertellen. De voorbeeldprof Zoet moeten we niet affikken na een offday. We moeten hem koesteren’, zegt Waterreus in De Limburger.


Volgend seizoen krijgt Zoet concurrentie van Lars Unnerstall. ‘Een uitstekende keeper voor VVV. Maar natuurlijk nog geen PSV 1-materiaal, hoe verdienstelijk hij afgelopen zaterdag ook speelde in het Philips Stadion. Want met alle respect: een handjevol wedstrijden voor Schalke op je naam hebben is echt wat anders dan vast selectielid zijn van het Nederlands elftal. En al voor het zesde seizoen op rij de onbetwiste eerste PSV-doelman’, zo stelt oud PSV keeper Waterreus.

Waterreus besluit: ‘Misschien is het best goed, hoor, dat Zoet in Unnerstall straks een keeper achter zich krijgt die de druk wat opvoert. Best mogelijk dat het voor Jeroen nu net wat té comfortabel voelt in Eindhoven, waar hij altijd plek-zeker is. Maar laten we alsjeblieft een beetje redelijk zijn. Het feit dat PSV überhaupt Champions League speelt, is voor een groot deel te danken aan het uitstekende jaar dat Zoet beleefde’, relativeert Waterreus de fouten van Zoet tegen Internazionale.


Facebook Comments