Home Nieuws Waterreus niet onder de indruk: ‘Benítez gewoon een goede keeper, maar gaat...

Waterreus niet onder de indruk: ‘Benítez gewoon een goede keeper, maar gaat je geen kampioen maken’

2559
1

Tweede doelman Drommel kreeg afgelopen woensdag weer zijn gebruikelijke speelminuten in het bekertoernooi maar eerste doelman Benítez staat kwalitatief gezien ver boven Drommel.

Waarom niet spelen met je beste elf? Ook deze week werd deze vraag weer geregeld gesteld door menig analist. Er zijn natuurlijk allerlei redenen voor te bedenken maar overall heeft het er alle schijn van dat menig coach de tweede doelman toch ergens graag tevreden wenst te houden. Of dat ook voor Ruud van Nistelrooij geldt, valt nog te bezien maar het heeft er wel alle schijn van.

Walter Benítez pakte afgelopen zondag in de Kuip een aantal ballen waarvan de Feyenoord fans deze in hun gedachten hadden promoot tot aantsluitngstreffer, doelpunt dan wel gelijkmaker. Was de late gelijkmaker echter een houdbare bal of ging Benítez net iets te laat naar de verre hoek. Binnenkant paal betekende helaas de 2-2. Ronald Waterreus is als ervaringsdeskundige in ieder geval niet heel erg onder de indruk van de eerste doelman van PSV.

“We krijgen structureel, al járen, veel te veel goals tegen om kampioen te worden”, vertelt Waterreus in de jubileumeditie van de Skiete Willy Podcast. Ook het fenomeen ‘bekerkeeper’ wordt besproken door de tafelgasten.

“Benítez is gewoon een goede keeper, maar die gaat je geen kampioen maken”, waarschuwt Waterreus de luisteraars. “Als ik dan lees dat er interesse was voor Drommel, wat ik heel bijzonder vind, dan zou ik als club in die positie iemand halen waarmee je er op vooruit gaat. Dan bouw je een beter fundament dan wat je nu hebt”, aldus een kritische Waterreus.


Vorig artikelDit kunnen we van Thorgan Hazard verwachten | In Beeld : Doelpunten en assists
Volgend artikelPSV lijkt concurrentie te krijgen van United, Roma en Liverpool: Bood PSV 15 miljoen euro?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in