Home Nieuws Waterreus kritisch: ‘Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten...

Waterreus kritisch: ‘Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken’

210
0

Het is deze zomer stil geweest rond Ronald Waterreus. Daar brengt de Limburger dezer dagen hoogst persoonlijk verandering in door kritiek te leveren op Mark van Bommel.

Ronald Waterreus is oud ploeggenoot van Mark van Bommel maar schroomt niet om zijn mening te geven. De oud keeper vindt dat van Bommel moet oppassen dat er geen negatieve sfeer ontstaat rond zijn persoon.

Van Bommel liet in de tweede seizoenshelft soms een norse en geïrriteerde houding zien, stelt Waterreus vast. “Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken”, zegt hij bij de NOS. “Hij reageert niet altijd even volwassen als trainer, zeker in periodes wanneer het minder goed gaat. Daar had ik meer groei in willen zien.”

“Je zag vorig jaar een groot verschil tussen de Van Bommel aan het begin van het seizoen en de Van Bommel aan het einde van het seizoen. Zolang er gewonnen werd, had Van Bommel voor iedereen tijd en maakte hij grapjes. De vierde official was elke wedstrijd z’n beste vriend. Toen het vervolgens even wat minder ging, sloeg het bij Bommeltje wel snel om.”

Eerder uitte Kees Jansma dezelfde kritiek op van Bommel, die hij omschreef als kundig en vakbekwaam maar ook als uiterst lastig persoon om mee te werken.

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is volgens Waterreus de aangewezen persoon om Van Bommel aan te sturen. “Toon is een bekwame man en heeft bij AZ ook met Louis van Gaal gewerkt en die lijkt me toch nog iets lastiger dan Van Bommel. Ik ben benieuwd of Gerbrands ook met de vuist op tafel durft te slaan.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here