Home Nieuws Wat zijn PSV’s kansen in Europa dit seizoen?

Wat zijn PSV’s kansen in Europa dit seizoen?

581
0

Wat zijn PSV’s kansen in Europa dit seizoen?

De zomer begon fantastisch voor PSV dit seizoen. Achtereenvolgens werden Galatasaray en FC Midtjylland uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Daarmee plaatste PSV zich voor de play-offs voor een ticket in de groepsfase van het Miljardenbal. Tegenstander daarin was Benfica, de Portugese topclub met onder andere de gehate Jan Vertonghen in de gelederen.

In het uitduel verloor PSV met 2-1, maar had het recht op meer. Met veel vertrouwen werd er vooruit gekeken naar het thuisduel. Zeker nadat Benfica in de eerste helft al een rode kaart pakte moest PSV de klus in eigen huis kunnen klaren. Toch lukte het niet om door de stugge verdediging van de Portugezen heen te komen. Het bleef 0-0, waardoor PSV veroordeeld was tot de groepsfase van de Europa League en het miljardenbal opnieuw aan zich voorbij moest laten gaan.

De Europa League

Bij de loting voor de Europa League zat het PSV ook niet bepaald mee. Als tegenstanders kwamen AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz uit de koker rollen. Een pittige loting voor de Eindhovenaren, die alle zijlen bij zouden moeten zetten om de tweede ronde van het tweede Europese toernooi te kunnen bereiken. Via dit artikel lees je hoe je in kan zetten op de kansen van PSV in de Europa League. Inmiddels krijg je een flink bedrag als je inzet op winst van PSV in de League.

De groepsfase werd begonnen met een thuisduel tegen Real Sociedad, vooraf gezien een van de twee grote concurrenten in de strijd om de volgende ronde. De Spaanse nummer vijf van vorig seizoen bleek een taaie tegenstander en PSV bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Belangrijk dat er niet verloren werd, maar een overtuigende start was het allerminst.
In het tweede duel moest PSV op bezoek ni Oostenrijk bij Sturm Graz. Vantevoren was al duidelijk dat tegen de Oostenrijkse club de punten behaald zouden moeten worden. PSV deed wat er gevraagd werd en won met 4-1, waardoor de score na twee duels vier punten was. De club deed volop mee op weg naar de volgende ronde.
In het derde en vierde duel volgde een tweeluik met AS Monaco. Ondanks dat die club de laatste jaren enkele wereldtoppers kwijtraakte wordt de club nog altijd gezien als een Europese subtopper. Dat bleek ook, zeker in het duel in Eindhoven. PSV moest een nederlaag incasseren en zag de achterstand op de Franse club oplopen. Het gelijke spel in Monaco gaf een beetje hoop, maar PSV moest oppassen dat Real Sociedad en Monaco niet te ver uit zouden lopen.

Het vijfde duel tegen Graz in eigen huis werd opnieuw begonnen, waardoor PSV na vijf duels op acht punten staat. Monaco staat bovenaan met 11 punten, maar Real Sociedad staat met zes punten achter PSV.

Het laatste duel van de groepsfase is voor PSV uit bij de Spaanse club. Een gelijkspel is genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League. Mocht PSV verliezen dan is er nog het vangnet van de Conference League.
De club zal echter graag op het een-na-hoogste niveau actief blijven, om zich te meten met de betere clubs van Europa. Anderzijds zou PSV in de Conference League zomaar één van de topfavorieten voor toernooiwinst zijn, wat in de Europa League zeker niet het geval is. Met uitstromers van de Champions League en onder meer Bayer Leverkusen, Napoli en Olympique Lyon zal het een stuk lastiger zijn om dat toernooi te winnen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here