Home Nieuws Wat zijn de woorden van John de Jong waard? ‘Er moeten leiders...

Wat zijn de woorden van John de Jong waard? ‘Er moeten leiders opstaan’

2037
0

John de Jong kijkt tevreden terug op een hectische fase van het transferwindow. De technisch directeur sloot vorige week het window af en concludeerde dat PSV goed door het window is heen gekomen.

‘We hebben een mooie mix van talent en ervaring’, zei de td. Op zich kan die conclusie worden gerechtvaardigd maar de lijn is helaas dun te noemen. Want bij een minimale blessuregolf blijft er weinig tot niets meer over van de zogenaamde mix van talent en ervaring dus wat zijn de woorden van John de Waard nu echt waard?

Talent is er zeker aanwezig. Denk aan spelers als Savinho en Xavi Simons. De laatste genoemde is inmiddels een echte meerwaarde gebleken. Dat kan niet gezegd worden van Ki-Jana Hoever. De jonge verdediger maakt bepaald geen ontwikkeling door en wordt door menig tegenstander eenvoudig voorbij gelopen. Hoever lijkt bovendien het stempel van zijn geringe mentaliteit nog niet van zich af te kunnen spelen.

Zijn Jordan Teze en Armando Obispo talentvol? Ja, dat wel maar gezien de ervaring die de twee inmiddels in de tas hebben mag er meer worden verwacht. Aad de Mos is al jaren fan van Obispo maar een analist als Kenneth Perez benoemd heel eenvoudig de zwakke plekken van Obispo. Wel lijkt het verstandig om het duo Teze – Obispo weer in ere te herstellen. In Enschede vormden Ramalho en Obispo weer het hart van de defensie. Jordan Teze, die het seizoen als centrumverdediger begon, werd door Ruud van Nistelrooij op de rechterflank geposteerd. De coach is nu eenmaal zoekende. “Ramalho is echt een onrustige speler”, zegt Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. “Hij zou juist de leider moeten uithangen en degene zijn die de rust bewaart.”

Daar slaagt de Braziliaan niet in, vindt Perez. De analist wijst ook naar het niveau van Obispo. “Ik vind Obispo een gekke verdediger. Hij doet gekke dingen. Ik houd niet van verdedigers die veel slidings maken. Die staan of verkeerd, of ze moeten iets herstellen”, zegt hij. Perez mist een duidelijke lijn in het opbouwspel van de Eindhovenaren. “Ze willen Joey Veerman vrij krijgen, dat zie je. Alleen het tempo waarmee het gaat. Dat is zo laag.”

Ook beide PSV iconen Willy en René van de Kerkhof begrijpen niet waarom PSV zo door het ijs zakte in Enschede.

“Uit bij FC Twente kun je een keertje verliezen, maar de manier waarop kan niet”, zeggen zowel Willy als René in de Podcast van Omroep Brabant. Natuurlijk mist PSV aanvoerder Luuk de Jong, zien de broers ook. “Iedereen speelt veel te afwachtend”, vindt René. “Van jongens als Sangaré, Veerman en Ramalho komt het ook niet. Er moeten leiders opstaan”, wijzen de broers naar de ontbrekende leiderschapskwaliteiten. In dat kader is het interessant te noemen om de woorden van John de Jong over de volgens hem aanwezige ‘mooie’ mix van talent en ervaring nogmaals te wegen.


Vorig artikelPSV fans snakken naar tijdperk met verdedigers als Nielsen, Stam en Alex: ‘Het is onvoldoende’
Volgend artikelJubelende Duitse media zien Hendrix als spelmaker maar trainer tempert euforie: ‘Het is hier geen Eindhoven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in