Home Nieuws Wat zijn de kansen van PSV in de Europa League?

Wat zijn de kansen van PSV in de Europa League?

1306
0

Wat zijn de kansen van PSV in de Europa League?

De Europa League loting zit er weer op. Voor AZ wordt het een zware dobber. De ploeg van Arne Slot neemt het op tegen toppers Napoli, Real Sociedad en NK Rijeka. Dan hebben PSV en Feyenoord meer geluk. Voor Feyenoord kwamen CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC uit de bus. Ook ons eigenste PSV heeft het getroffen met haalbare tegenstanders PAOK Saloniki, Granada en Omonia Nicosia. De bookmakers en gokkers wrijven zich in de handen. Dit worden immers interessante wedstrijden om op in te zetten.


Inzetten op PSV: hoe doe je dat?

Begint het bij jou ook al te kriebelen nu PSV een grote kans maakt op overwintering en het de topteams heeft ontlopen? Misschien ben je niet zo vertrouwd met hoe dat wedden verloopt. Tegenwoordig gaat dat heel gemakkelijk. Verschillende bookmakers bieden hun diensten online aan. Je hoeft dus helemaal niet een groezelig wedkantoor binnen te stappen. Gewoon even surfen naar een van de betrouwbare goksites voor Nederlanders, een account aanmaken en je kan inzetten. Veilig, zonder pottenkijkers en op eender welk moment van de dag of de nacht.

Eerste wedstrijd van poule tegen debutant Granada

Op de eerste speeldag van de groepsfase, meerbepaald op donderdag 22 oktober om 18 uur nemen de Eindhovenaren het op tegen een debutant. De statistieken pleiten in het voordeel van thuisploeg PSV. Zo heeft PSV 60% van de wedstrijden gewonnen, geen enkele verloren en tien doelpunten gemaakt. Granada daarentegen won maar 20% van de wedstrijden, verloor er evenveel en behaalde in 60% van de wedstrijden een gelijkspel. Ze maakten vijf goals maar kregen er liefst acht tegen in tegenstelling tot PSV die maar twee tegendoelpunten moest incasseren.

Ook tegen Omonia Nicosia in het voordeel

Een week later maar dan om 21 uur staat een uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia op het programma. Als we de laatste wedstrijden van de Grieken bekijken zijn de resultaten mager. Omonia Nicosia won slechts drie van de laatste zes wedstrijden, deze tegen AEL Limassol, tegen A.E. Kition Larnaca en tegen Crvena Zvezda. PSV daarentegen verloor geen enkele van de laatste zes wedstrijden. Eenmaal eindigden de Eindhovenaren op een gelijkspel tegen Heracles. De moraal is dus uitstekend bij de ploeg.

Spannendste wedstrijd tegen PAOK Saloniki

Verwacht wordt dat de spannendste wedstrijd deze tegen PAOK Salonici zal zijn. Op 5 november om 18.55 speelt PSV uit tegen alweer een Griekse ploeg. Na twee debutanten – want ook Omonia Nicosia debuteert in de Europa League – is PAOK een vertrouwd gezicht. Deze club heeft al meerdere malen deelgenomen aan het toernooi om de UEFA Cup. Twee keer kwamen ze uit tegen PSV en twee keer waren het de Eindhovenaren die wonnen. Een spannende wedstrijd is dus relatief.

Betekenen bijzondere tijden bijzondere uitslagen?

Alle ploegen spelen uit en thuis tegen elkaar. De terugwedstrijden zijn gepland op 26 november en 3 en 10 december. Meer details over waar en om hoe laat staan op de officiële pagina van de UEFA. Van de organisatie mag een derde van de stoelen in de stadions bezet zijn maar het zijn de lokale en nationale overheden die daarover het laatste oordeel hebben. Zomaar ervan uitgaan dat de resultaten in de lijn zullen liggen van de andere jaren is onvoorzichtig. Spelers kunnen uitvallen, de wedstrijden kunnen achter gesloten deuren plaatsvinden. Bovendien blijft voetbal voetbal. Een overwinning is nooit vanzelfsprekend.


Facebook Comments