Home Nieuws Wat verdienen de beste betaalde PSV-spelers?

Wat verdienen de beste betaalde PSV-spelers?

4834
0

Dat voetballers veel geld verdienen is algemeen bekend. Dat is ook bij PSV het geval. Bedragen die de miljoen euro per jaar overschrijden zijn daarbij zeker geen uitzondering in Eindhoven. We zetten de vermoedelijke salarissen van enkele PSV-spelers op een rijtje.

De absolute klapper komt bij Mario Götze, de wereldkampioen die afgelopen zomer binnen gehengeld werd. Hij kostte dan wel geen transfersom, maar dat betekent niet dat hij voor niks de Eindhovense club is komen versterken.
Tot voorkort werkte PSV met een salarisplafond van naar verluidt één miljoen euro. Met de komst van enkele sterkhouders aan het begin van dit seizoen en de seizoenen ervoor lijkt die grens echter losgelaten. Om concurrent Ajax bij te kunnen houden moet de club wel mee in hogere salarissen. De Amsterdamse club betaalt namelijk miljoenen per jaar aan hun topspelers. Iets waar PSV in mee moet, of het nu wil of niet.


Mario Götze

We beginnen met de grootverdiener van PSV, Mario Götze. De komst van een Duitse speler, die in 2014 nog wereldkampioen werd en tevens de winnende maakte in de finale, was een ware stunt. De aanvallende middenvelder kwam echter niet voor niks in Eindhoven voetballen. Naar verluidt verdient Götze drie miljoen euro per jaar. Dat wordt echter betaald via een speciale constructie. Het is niet zeker, maar er gaan geluiden dat Jumbo-topman Frits van Eerd meebetaalt aan het salaris van de Duitser.

Götze werd vorig jaar juni vader van zoontje Rome. Hij en z’n vrouw hoeven zich geen zorgen te maken dat hun zoontje iets tekort komt. Hij zal vast één of meerdere creditcards hebben, waar zijn vrouw naar hartenlust mee online kan shoppen. Kijk hier voor meer voor meer informatie over goedkope creditcards, waar je ook als niet-voetballer of voetbalvrouw gebruik van kan maken.

Eran Zahavi

Ook de familie Zahavi hoeft niet bang te zijn dat er te weinig geld op de bankrekening staat om de uitgaven met de creditcard te betalen. De spits uit Israël, die op voorspraak van trainer Roger Schmidt het Eindhovense team kwam versterken, is ook een van de grootverdieners van PSV. De aanvaller, die zijn draai aardig heeft gevonden in het shirt van PSV, kwam over uit China, waar hij volgens bronnen 10 miljoen dollar per jaar verdiende.
In Eindhoven moet de voormalig goalgetter van Guangzhou R&F het met een stuk minder doen. Hij is met 2,5 miljoen euro, exclusief bonussen, echter nog altijd een van de best verdienende PSV-spelers. Met zijn doelpunten en assists betaalt de 33-jarige Zahavi het vertrouwen in zijn kunnen zeker terug.

Philipp Max

De derde en laatste speler die we bespreken is de Duitser Philipp Max, die eveneens op verzoek van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven kwam. De Duitse verdediger, afkomstig van Augsburg, schopte het afgelopen halfjaar tot international van Duitsland. Dankzij een zeer goede start in Eindhoven kwam hij op de radar van bondscoach Joachim Löw en maakte zelfs zijn debuut. Daarna ging het iets minder met Max, maar nog altijd is hij een belangrijke pion in het spel van Schmidt. Of hij ook mee mag naar het EK is nog de vraag.
Mocht dat wél het geval zijn, dan kan hij zomaar eens meer gaan eisen dan de 1,2 miljoen euro die hij momenteel schijnt te verdienen in Eindhoven. Zijn salaris blijft daarmee behoorlijk achter bij bovengenoemde spelers, die natuurlijk een betere staat van dienst hebben dan Max, die nog een toekomst voor zich heeft. Hij wil volgend jaar graag met PSV de Champions League in en zal dus zeer waarschijnlijk ook volgend seizoen in Eindhoven spelen.