Home Nieuws Wat Ruud van Nistelrooij heeft veranderd sinds hij coach is

Wat Ruud van Nistelrooij heeft veranderd sinds hij coach is

4374
0

Op 31 maart 2022, werd Ruud van Nistelrooij aangenomen als nieuwe hoofdcoach van PSV.

Sindsdien heeft PSV nul wedstrijden verloren in de Eredivisie en maar één keer gelijkgespeeld. Daarnaast hebben ze Ajax verslagen in de strijd om de Johan Cruyff schaal. Veel fans zijn het ermee eens dat Ruud van Nistelrooy een zeer goede begin heeft gehad. Er zijn hierdoor hoge verwachtingen voor het aankomende seizoen. Veel experts verwachten dat PSV dit jaar kampioen wordt.

Zeker met het vertrek van Erik ten Hag bij Ajax, wordt er verwacht dat PSV een succesvol seizoen gaat beleven. Het winnen van de Johan Cruijff schaal was in elk geval een goed begin. Hoewel Ajax die wedstrijd meer balbezit had, creëerde het team van Nistelrooy de betere kansen. We willen daarom verder analyseren waar hij zijn succes aan te danken heeft en hoeveel er is veranderd bij PSV de afgelopen maanden. Maar laten we eerst beginnen met een kort overzicht over Ruud van Nistelrooy zelf.

Als speler

Ruud van Nistelrooy is een echte Brabander. Hij is geboren in Oss en begon zijn professionele voetbalcarrière bij Den Bosch. Hij speelde vervolgens een jaar bij SC Heerenveen, tot hij uiteindelijk bij PSV terechtkwam. Ruud bleef bij PSV van 1998 tot 2000 en wist twee keer de titel in de Eredivisie te winnen. De zoon van Sir Alex Ferguson speelde destijds bij Sparta Rotterdam en hij gaf meteen door aan zijn vader dat hij van Nistelrooy moesten overnemen. Zo maakte Ruud in het jaar 2000 de overstap naar Manchester United. Hij kende een zeer succesvolle carrière bij United, waar hij de Premier league won en meerdere keren de topscorer werd in de Champions League. Vervolgens vertrok hij naar Real Madrid en werd daar twee keer kampioen in La Liga.

Als coach van jong PSV

Ruud van Nistelrooy eindigde zijn professionele carrière als speler in 2012 bij Malaga. Een jaar later kwam hij terug in Eindhoven als coach van de jeugd van PSV en jong PSV. Hij was in die tijd voornamelijk bezig met het opleiden van jonge aanvallers. Eigenaar van Trustly casinos 2022, Tony Sloterman, beweert dat Ruud veel invloed had op de jonge spelers van PSV, die later veel succes kende in hun carrière als prof.

Verder was het ook een belangrijke periode voor zijn groei als coach. In 2018 werd van Nistelrooy aangesteld als hoofdcoach van PSV onder-19. In deze periode was hij tevens assistent-coach van het Nederlands elftal onder Ronald Koeman. Deze periode heeft hij veel opgestoken aan de hand van de ervaren Koeman.

Als hoofdcoach van PSV

Na bijna 10 jaar als trainer in verschillende functies, werd Ruud van Nistelrooy hoofdcoach van PSV in maart 2022. In de introductie hebben we het al kort gehad over het presteren van zijn het team onder zijn leiding tot nu toe. Zo speelt PSV veel meer aanvallend voetbal en met meer overtuiging. Verder zijn ze meer georiënteerd op het voetbal en zetten ze hoge druk wanneer ze de bal niet hebben.

Een ander voordeel is dat het team flexibel is met de formaties die ze gebruiken. Zo speelde PSV 4-4-2 tegen Ajax en een paar dagen later 4-3-3 tegen Monaco. Dit laat zien dat van Nistelrooy constant anticipeert op zijn tegenstanders. Hoewel ze met 5-3 wonnen tegen Ajax, koos hij er toch voor om de formatie aan te passen tegen Monaco. Ook tegen Rangers maakte hij weer andere keuzes.

Het is een positieve start voor Ruud van Nistelrooy als hoofdcoach. Er daarom zijn er hele hoge verwachtingen voor de rest van het seizoen.

 


Vorig artikelPSV scoort 18 keer in twee weken maar geeft tegenstanders steeds zelfvertrouwen
Volgend artikelVan Nistelrooij waardeert kleedkamer bezoek Eagles speler na grove charge op Ledezma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in