Home Nieuws Wat kunnen we verwachten van Ruud van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer van...

Wat kunnen we verwachten van Ruud van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer van PSV?

1904
0

Wat kunnen we verwachten van Ruud van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer van PSV?

Het nieuws dat Ruud van Nistelrooij vanaf het volgende seizoen Jong PSV inruilt voor PSV1 werd vorige week door de club uit Eindhoven bekendgemaakt. Van Nistelrooij volgt hiermee Roger Schmidt op die de club twee seizoenen lang heeft getraind. Maar wat zijn de reacties en verwachtingen vanuit de voetbalwereld over deze beslissing, die van Nistelrooij zelf in de eerste instantie nog had afgeslagen?

Het laatste zetje

De trainer van Jong PSV gaf een aantal weken geleden aan dat hij het aanbod om hoofdtrainer van PSV te worden aanvankelijk niet echt zag zitten, omdat hij zich liever aan zijn persoonlijke trajectvasthield:

“We hebben een verkennend gesprek gevoerd, zonder dat daar grote aanbiedingen lagen. Ik heb aangegeven dat ik bij mijn traject blijf. Dat heb ik intern duidelijk gecommuniceerd, dus daar kan ik nu ook duidelijk over zijn. Ik ga niet door naar het eerste van PSV”, liet de trainer destijds weten aan ESPN.

Het duurde echter niet lang voordat van Nistelrooij terugkwam op zijn beslissing, mede door het advies van de aanstaand algemeen directeur Marcel Brands: “Brands hield me mijn CV voor en zei: je hebt twee jaar het Nederlands elftal gedaan, als assistent van Guus Hiddink. Je bent als assistent naar het afgelopen EK gegaan, je bent assistent geweest van Phillip Cocu. Je hebt drie jaar PSV O19 gedaan en een jaar Jong PSV. Wat ga je nog meer doen, waardoor je dichter bij PSV 1 komt?Dat is het laatste zetje geweest.”

Uiteindelijk heeft van Nistelrooij een driejarig contract getekend als nieuwe hoofdtrainer voor PSV met Frank Rutten als zijn assistent-coach.

Gemengde reacties

Niet iedereen blijkt het echter eens te zijn met het besluit van de club om van Nistelrooij vanaf het nieuwe seizoen drie jaar lang als hoofdtrainer in te zetten. Zo liet oud-PSV trainer Huub Stevens duidelijk weten dat hij vindt dat van Nistelrooij misschien nog te onervaren is voor zijn nieuwe rol:

“Ik vind Ruud van Nistelrooij een hele goede trainer. Maar hoeveel jaar zit hij nou daadwerkelijk in het trainersvak? Het opleiden van spelers is heel anders dan het omgaan met de druk van het presteren.” Volgens Stevens zou het daarom verstandiger zijn om van Nistelrooij eerst te benoemen tot assistent-coach, en het aankomende seizoen nog voor iemand anders te kiezen als hoofdtrainer:

“Je kunt dan wel Van Nistelrooij doorschuiven als assistent bij PSV 1 én dan blijft hij trainer van Jong PSV. Ruud krijgt te maken met Champions League, dat is anders dan de Keuken Kampioen Divisie.” Ondanks de niet al te enthousiaste reactie van Stevens blijken de fans er toch wel vertrouwen in te hebben dat de club met van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer de goede kant op gaat.

Dit is het herleiden uit de poll op onze website waar het aanstellen van Ruud met een meerderheid van 40% als een gewaagde maar tevens een verstandige en logische beslissingwordt gezien.

Wedden op voetbal

Mocht je nou, net als de andere bezoekers van PSV Inside, ervan overtuigd zijn dat PSV met van Nistelrooij het komende seizoen onverslaanbaar gaat zijn, dan is het altijd een leuk idee om hier geld op in te zetten. Mits je het geld kan missen uiteraard.

Tegenwoordig is online voetbalwedden niet alleen ontzettend eenvoudig, maar ook veilig. Zo zijn er tal van online bookmakers te vinden die door de Nederlandse Kansspelautoriteit worden gecontroleerd in het navolgen van alle benodigde voorwaarden. Elk platform biedt zijn eigen voor-en nadelen, dus is het belangrijk om je goed in te lezen over waar je je aan verbindt voordat je dit doet.  


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here