Home Nieuws Wat kunnen we verwachten van Lozano tegen Lens? Onder druk presteert hij...

Wat kunnen we verwachten van Lozano tegen Lens? Onder druk presteert hij vaak opperbest

588
0

Hirving Lozano staat na zijn terugkeer voor zijn eerste basisplaats bij PSV in een Europees duel.

Tijdens zijn eerste periode bewees de Mexicaan al veelvuldig zijn waarde in de Champions League. Lozano werd met veel bombarie teruggekocht van Napoli, maar kende lastige eerste weken.

Door de blessure van Noa Lang én zijn goede spel, is de Mexicaans international niet meer weg te denken uit de basis. PSV-supporters hopen dat Lozano PSV woensdagavond tegen RC Lens bij de hand kan nemen, net zoals hij recent tegen Ajax (5-2 winst) deed.

Het treffen met de Fransen lijkt voor PSV een cruciaal duel te worden voor de rest van de Champions League-campagne. De ploeg van Bosz staat vooralsnog op een teleurstellende laatste plaats in Groep B, maar kan bij een zege de tweede plek van Lens overnemen. Arsenal moet dan wel tegelijkertijd winnen of gelijkspelen tegen Sevilla.

PSV wacht al sinds 2015 op een zege in het hoofdtoernooi van de Champions League. Lozano moet de Eindhovenaren daar tegen Lens eindelijk aan gaan helpen. “Hij is gehaald voor de Champions League. Als wij in de voorronden waren gesneuveld, dan was Lozano niet naar PSV teruggekomen’’, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegenover het Algemeen Dagblad.

Stewart is er heilig van overtuigd dat Lozano om kan gaan met de druk. “De afgelopen jaren heb ik hem veel gezien bij Mexico, als directeur van de Amerikaanse voetbalbond. Onze landen speelden gemiddeld een keer of drie per jaar tegen elkaar, onder meer ook in finales bij het EK van Noord-en Midden-Amerika. Als je ziet welke status Lozano in Mexico heeft, ongelooflijk… Hij is niet anders gewend.’’

Zoals gezegd kan Bosz momenteel niet om Lozano heen, maar met de aanstaande rentree van Noa Lang komst Bosz straks met een luxeprobleem te zitten, aangezien ook Johan Bakayoko blaakt van het zelfvertrouwen.

Bosz zal eerst nog met de wedstrijd tegen Lens bezig zijn. Voor de trainer is er woensdagavond in ieder geval een geruststelling: Lozano heeft in het verleden meermaals bewezen het verschil te kunnen maken op Europees niveau.


Vorig artikelJetro Willems geniet van het spel van PSV én van de PSV aanhang: ‘Ik heb toch wel mijn best gedaan’
Volgend artikelBosz hakt knoop door: deze basiself moet PSV in cruciaal duel met Lens de zege bezorgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in