Home Nieuws Wat is het plan van Mino Raiola met Mo Ihattaren?

Wat is het plan van Mino Raiola met Mo Ihattaren?

1510
0

PSV werkt graag samen met Mino Raiola. De zaakwaarnemer komt namelijk altijd zijn afspraken na en laat geen PSV’er transfervrij vertrekken uit Eindhoven.

Mocht de club niet graag met de Italiaanse Nederlander willen werken, zou het een groot probleem hebben want de helft van de selectie (met enige transferwaarde) bestaat al uit spelers die door Raiola begeleid worden. Nu Ihattaren achttien jaar oud is geworden, mag PSV een nieuw contract van 5 jaar aanbieden aan haar toptalent. De vraag is of dat een reële optie gaat worden?


Wat zijn de plannen die zaakwaarnemer Raiola met Ihattaren heeft? Voorziet Raiola een traject waarbij Ihattaren als gevestigde speler binnenkomt bij een gevestigde Europese topclub of voorziet hij een traject zoals bv Robin van Persie destijds bij Arsenal doorliep of Ibrahim Afellay bij FC Barcelona? Een EK als basisspeler achter zijn naam geeft een andere entree bij een nieuwe club dan een EK als wisselspeler achter zijn naam.

De jonge Ihattaren sluit niet uit dat het de komende maanden snel kan gaan met zijn carrière. Het supertalent, woensdag achttien geworden, hoopt in ieder geval vurig op een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal en daarna is alles mogelijk.

Ihattaren voelt zich klaar voor zijn debuut in Oranje. “Als ik de komende maanden goede dingen laat zien, mag ik hopelijk mee. Me meten met de beste spelers van Europa, dat zou prachtig zijn. Met Gods wil gaat het lukken”, zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Gaat PSV de komende jaren nog kunnen genieten van de ongelofelijke talenten van de tiener of gaat de weg van het grote geld bewandeld worden door zaakwaarnemer en speler? PSV wil het talent voor jaren vastleggen. De vraag is of dat gaat gebeuren. “Ik laat dat over aan mijn zaakwaarnemer Mino Raiola, hij weet hoe ik erover denk. Laat mij maar voetballen en dan zie ik wel wat er op me afkomt. Komende zomer, of misschien het jaar erna. En natuurlijk is ook bijtekenen een heel serieuze optie. Hoewel alles heel snel gaat, heb ik nog genoeg te leren.”

“Natuurlijk droom ik van topclubs, een grote competitie, de Champions League. Als ik Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur zie, dan geniet ik daar enorm van. Toen hij laatst bij zijn debuut scoorde, heb ik een traantje gelaten. Dan kom je bij zo’n grote club en kom je zo geweldig binnen. Dat gun ik hem enorm, hij is mijn maatje.”

Ihattaren durft te dromen. “Als ik zo doorga en op het EK al mooie dingen kan laten zien, dan kun je zeggen dat je je al met de besten van Europa kunt meten. Als er dan komende zomer al een mooie club voorbijkomt… Sommige kansen kun je niet laten lopen. Maar als ik op het EK bijvoorbeeld merk dat ik er nog niet klaar voor ben, dan is het misschien beter om nog een jaar in de Eredivisie te blijven.”


Facebook Comments