Home Nieuws Wat betekent contractverlenging Götze? Gerbrands: ‘We zijn nog niet met Schmidt in...

Wat betekent contractverlenging Götze? Gerbrands: ‘We zijn nog niet met Schmidt in gesprek’

4106
0

In de topsport gelden geen excuses, is een wijsheid van Toon Gerbrands maar behoeft niet perse enkel een gedachtegoed van de algemeen directeur van PSV te zijn.

Wat heeft Roger Schmidt bij PSV gepresteerd? De Duitse coach is vernieuwend geweest en heeft een andere speelwijze ingebracht, die inmiddels redelijk ver ingeslepen is. Schmidt heeft het voor elkaar gekregen dat er weer positief over PSV wordt gesproken en dat het elftal weer indruk maakt. Verder wist Schmidt de tweede plaats veilig te stellen en te overwinteren in Europa. De Duitse coach miste op een paar centimeter na Champions League voetbal maar is dat zijn schuld? Heeft PSV door toedoen van Schmidt de plaatsing voor het miljardenbal misgelopen?


Het antwoord is natuurlijk ‘nee’. Het antwoord op de vraag of de voetballiefhebber in Nederland weer een hoge pet van PSV op kan zetten luidt volmondig: ‘ja’. De gemiddelde voetballiefhebber kijkt weer graag naar PSV, naast het landelijke journaille met in haar kielzog alle analisten en criticasters. Ook vanuit die hoek bezien wordt PSV weer uiterst positief becommentarieerd. De eerste prijs is ook binnen maar voetbal op het hoogste niveau van Europa gaat ook in seizoen 2021-2022 niet gebeuren. Heeft Roger Schmidt tot op heden gepresteerd met PSV?

Het heeft er alle schijn van de mening in de directiekamer over Roger Schmidt een positieve mening betreft. Als de algemeen directeur uitspreekt ‘nog niet met Roger Schmidt in gesprek te zijn’, heeft dat veel weg van ‘we zullen binnenkort met de trainer om de tafel gaan zitten om te praten over contractverlenging’.
Maar wellicht is de liefde niet wederzijds en ziet Roger Schmidt PSV en de inmiddels best aantrekkelijke Eredivise als een springplank naar de top van de Duitse Bundesliga of de subtop van de Engelse Premier League.

Mario Götze geeft de Duitse coach in ieder geval het juiste voorbeeld. De Duitse wereldkampioen heeft zijn contract verlengd bij PSV. Echter betekent dat niet dat ook Roger Schmidt op korte termijn zal gaan verlengen bij PSV. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan tegenover De Telegraaf. “We zijn nog niet met elkaar in gesprek over contractverlenging”, aldus Gerbrands. “We wilden eerst het eerste blok wedstrijden afhandelen. Er is nog voldoende tijd om met de trainer rond de tafel te gaan zitten om over verlenging van het contract te praten.”