Home Nieuws Wat betekenen wijzigingen in Europese competities vanaf 2024 voor PSV? Champions League...

Wat betekenen wijzigingen in Europese competities vanaf 2024 voor PSV? Champions League nadert

3688
0

De doelstellingen van PSV zijn duidelijk. De club dient Champions League te gaan spelen en wel per aanstaande zomer.

Dat zou dan middels vooronde wedstrijden moeten gaan gebeuren. Er ligt dus meteen een stevige opdracht klaar voor Ruud van Nistelrooij en zijn nieuwe staf. Wel zijn er veranderingen op komst. De UEFA heeft bevestigd dat vanaf het seizoen 2024/2025 de Europese competities flink zullen gaan wijzigen.

De Europese voetbalbond heeft na een vergadering met verschillende partijen enkele wijzigingen doorgevoerd aan de oorspronkelijke plannen. De groepsfases worden uitgebreid naar 36 teams, maar in plaats van 10 groepswedstrijden in de Champions League zullen clubs 8 wedstrijden in de groep gaan spelen.

Het vangnet voor topclubs die zich niet wisten te kwalificeren voor de Champions League is komen te vervallen. In plaats van dat de twee clubs die het hoogst op de coëfficiëntenlijst staan zonder zich gekwalificeerd te hebben een ticket krijgen, gaan deze naar de twee landen die in het vorige seizoen het beste gepresteerd hadden. Clubs uit deze landen krijgen dan een extra ticket voor de Champions League. In het huidige seizoen zou Nederland daardoor een extra ticket voor de groepsfase krijgen. Dat heeft natuurlijk van doen met de uitstekende prestaties van de Nederlandse clubs in Europa.

De UEFA heeft daarnaast bevestigd dat alle wedstrijden op de finale na midweeks gespeeld zullen blijven worden. Er waren geruchten dat de Europese voetbalbond voortaan in het weekend de wedstrijden wilde afwerken, maar dit is niet het geval.

De Europa League en Conference League zullen vanaf 2024/2025 ook in een soortgelijk systeem gaan werken. Ook in de Europa League zal worden gespeeld tegen 8 verschillende clubs. In de Conference League zullen 6 groepswedstrijden gespeeld worden. Er zijn dus vele veranderingen op komst. Voor PSV betekent het dat club zal moeten gaan aanhaken om Europees een woordje mee te spreken. Over een maand of twee wachten er alweer voorronden om deelnemer aan het belangrijkste clubtoernooi ter wereld te kunnen zijn. Vanaf seizoen 2023-2024 wachten de nummers één en twee van de Eredivisie rechtstreekse plaatsing voor de Champions League Groepsfase.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here