Home Nieuws Was PSV – Feyenoord de beste wedstrijd van het seizoen?

Was PSV – Feyenoord de beste wedstrijd van het seizoen?

200
0

PSV wist opnieuw geen topwedstrijd te winnen in de Eredivisie en die serie beslaat momenteel al 15 duels.

De factor pech is een factor geworden dit seizoen. Met wat meer geluk en wijsheid was PSV – Ajax in het voordeel van PSV uitgevallen en dat geldt ook voor de eerste wedstrijd in Amsterdam.


PSV speelde tegen Feyenoord grote delen van de wedstrijd redelijk tot goed maar over het algemeen was het te marginaal om over 90 minuten de betere ploeg te zijn. De aanvalsgolven waren in de tweede helft te machtig voor Feyenoord maar na de eerste helft had er ook een flinke achterstand op borden kunnen staan. Daarom is het onterecht om te spreken over de beste wedstrijd van het seizoen. De gebroeders van de Kerkhof denken er echter wel zo over.

“Aan kansen geen gebrek”, zag ook René. “Het was inderdaad een boeiend spektakel, maar als je zoveel kansen weggeeft door slecht te verdedigen, dan mag je achteraf blij zijn dat je er een puntje aan over hebt gehouden. Feyenoord heeft echt veel mogelijkheden gekregen”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ook broer Willy zag dat PSV goed weg kwam in de eerste helft, maar vond wel dat PSV erg goed speelde. “Je hebt er uiteindelijk niks aan, maar ik moet stellen dat het misschien wel de beste wedstrijd van PSV dit seizoen was. Het was, van beide kanten, een heerlijke pot om naar te kijken.”

De broers denken wel dat PSV een lastige middag tegemoet gaat in Alkmaar aanstaande zondag: “PSV krijgt het zondag in Alkmaar gewoon heel moeilijk. Ik ben met een gelijkspel al tevreden. Ondertussen hoop ik dat we zondag eindelijk eens een PSV zien dat een topwedstrijd weet te winnen”. Broer Willy ziet het een stuk positiever in. “Ik heb er alle vertrouwen in, al is AZ geen gemakkelijke ploeg. Toch winnen we daar meestal wel van en hieraan wil ik me vasthouden.”