Home Nieuws ‘Ik was verbaasd dat John de Jong uit zichzelf opstapte, je moet...

‘Ik was verbaasd dat John de Jong uit zichzelf opstapte, je moet je niet weg laten jagen’

1043
0

Het vertrek van John de Jong houdt de gemoederen nog altijd bezig. Was John de Jong mentaal eigenijk sterk genoeg om een functie in de jungle die de voetballerij heet, te vervullen?

Temeer omdat PSV maar aan blijft modderen en er dus alle aanleiding voor is de pijlen nog steeds op de vertrokken John de Jong te richten. Dat is dan ook wat in de media links en rechts nog gaande is.

Voetbal International ging het gesprek aan met Kees Ploegsma en Stan Valckx. Beide oud technisch managers waren in verschillende perioden uiterst succesvol met PSV. Ploegsma bezorgde de club samen met Huub Stevens de grootste successen uit de clubhistorie en Stan Valckx werd van 2004 tot en met 2008 vier keer achtereen landskampioen met PSV. De Limburger vertrok op een minder vleiende manier uit Eindhoven maar koestert nog altijd warme gevoelens voor PSV.

Sterker nog, Stan Valckx zou zo weer willen terugkeren bij PSV als hem gevraagd wordt naar een rol bij PSV. Wel denkt de Limberger, tegenwoordig scout voor VVV, dat PSV voor Max Huiberts moet gaan. Huiberts is in de ogen van Valckx de beste kandidaat voor PSV. Voetbal International vroeg Valckx ook waar een goede technisch directeur allemaal aan moet voldoen. Wat volgt is een opsomming van logische kwaliteiten maar ook de gunfactor wordt aangehaald. Zowel bij publiek als bij spelers en medewerkers, benadrukt Valckx. Het is interessant dan toch weer de pijlen op John de Jong te richten. Want voldeed John de Jong aan deze kenmerken?

De Jong leek zich in ieder geval onbewust wellicht ook af te sluiten van de mediakant van de voetbalwereld want het gesprek aangaan met de media is nooit zijn favoriete bezigheid geweest. Vond de Jong zijn werk eigenlijk wel écht leuk? In de wandelgangen gaan de geruchten dat de gewezen technisch directeur zijn werk soms als vermoeiend wist te beschouwen en de functie van technisch directeur geen leven lang zou kunnen volhouden. De Jong werd moe van de vele zaakwaarnemers die middels onophoudelijke telefoontjes contact probeerde te leggen ten einde spelers te slijten.

Was John de Jong mentaal wel geschikt voor de functie van technisch directeur? De Hagenaar was namelijk ook flink aangeslagen toen er een groep van 50 voornamelijk jonge PSV fans voor de hoofdingang van het Philips Stadion om zijn vertrek schreeuwde. Het zogenaamde incident, waarbij inderdaad de hoofdingang bestormd werd, maakte veel indruk op de Jong, die toen ook nadacht over een vertrek. Recent zei de RvC het vertrouwen in de Jong op en weg was de technisch manager. Zou er geen moment geweest zijn dat de Jong gedacht heeft ‘ik ga er alles aan doen dit te keren en ervoor zorgen dat er weer wel vertrouwen zal heersen’? Nee, ogenschijnlijk niet. Na een korte vakantie wilde John de Jong weg, weg uit de jungle van de voetballerij en weg uit de wereld van zaakwaarnemers die hem continue bellen. Weg van de kritische PSV fans, waarvan het gros het nooit in hem zag zitten. Het zorgt ook bij Stan Valckx voor wat verbazing.

‘In mijn ogen heeft John zich een beetje weg laten jagen door de RvC. Die mensen zijn belangrijk, daar heb je mee te maken, maar het dagelijkse plezier haal je toch uit het werk met de directie. Die wilde wel met hem door. Ik was daarom verbaasd dat John uit zichzelf opstapte. Je moet je niet zomaar weg laten jagen, vind ik. Helemaal onafhankelijk werken, doe je namelijk toch nooit. Ik denk dat de trainer ook een zeer belangrijke stem heeft in het aan- en verkoopbeleid’, aldus een kritische Stan Valckx over het plotselinge vertrek van td John de Jong.


Vorig artikelReservebank lonkt voor Veerman en mogelijk ook voor Sangaré: Heeft van Nistelrooij een signaal afgegeven?
Volgend artikelJan Poortvliet adviseert van Nistelrooij Sangaré en Veerman niet te wisselen: ‘Je mist ook een aanspeelpunt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in