Home Nieuws Was er sprake van ‘dominantie’ in Utrecht? 2,55 expected goals |...

Was er sprake van ‘dominantie’ in Utrecht? 2,55 expected goals | Til vindt dat journalist overdrijft

636
0

De uitwedstrijd in Stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en PSV bleek een stevige editie te zijn. PSV nam slecht een punt mee uit de Domstad.

Dat mag met recht een enorme tegenvaller worden genoemd. De pijnpunten zaten deze keer niet in het verdedigende aspect maar in het snel weggegeven van de voorsprong. Althans, na afloop ging het precies daar over. Waarom geeft de ploeg de voorsprong zo snel uit handen?

‘Je hebt het in eigen hand en geeft het zomaar weg. Op ons niveau waar wij werken, is dat eigenlijk not done. Als team is het heel belangrijk dat je beseft dat je in de top lelijk moet kunnen winnen’, stelde Fred Rutten vast. ‘In het begin van het seizoen, hebben we in de Europese wedstrijden wel degelijk aangetoond dat we dat kunnen. Dat moet heel snel weer terugkomen. Dit is een onderdeel dat nooit een thema mag worden, maar dat is het al wel een klein beetje. We moeten het draaien. We staan zes punten achter met nog twaalf wedstrijden te gaan, dus alles is nog mogelijk.’

In Utrecht kende PSV cijfermatig bezien een goede statistiek als het over expected goals gaat; 2,55. Dat betekent een zekere dominantie.

Guus Til vond PSV goed spelen in Utrecht. ‘Qua veldspel waren we zo dominant, dat we moeten winnen. Zij schieten een bal van buiten de zestien binnen, dat kan gebeuren. Daar kan je niet veel aan doen, omdat het eigenlijk niet eens een kans is’, doelde hij op de 1-0 van Othmane Boussaid.

‘Ik denk dat het spel vandaag goed was. Op die weg moeten we door gaan. Maar als we het in eigen hand hebben, moeten we veel volwassener worden.’, ging Til verder, die vervolgens de discussie aanging met Marco Timmer van Voetbal International over het feit dat PSV niet stabiel genoeg is. Til zag dat anders en zei: ‘Ik vind dat je overdrijft’.

 


Vorig artikelCody Gakpo opnieuw trefzeker voor Liverpool, Engelse media lyrisch
Volgend artikelFred Rutten wuift kritieken weg: ‘PSV betrouwbaarder aan de bal, zo somber is het allemaal niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in