Home Nieuws Walter Benítez zwijgt over contractverlenging maar bevestigt: ‘Volgend seizoen speel ik hier’

Walter Benítez zwijgt over contractverlenging maar bevestigt: ‘Volgend seizoen speel ik hier’

3369
0

Walter Benítez lijkt een man van zijn woord te zijn in combinatie met zijn nog één jaar lopende contract bij PSV.

Twee jaar geleden kwam Walter Benítez transfervrij over van OGC Nice en tekende een contract voor drie seizoenen bij PSV. Ruud van Nistelrooij was maar wat blij met de komst van de doelman, die hij steeds opnieuw en opnieuw zeer professioneel noemde. Dat is Walter Benítez zeer zeker.

Ondertussen zijn er twee contractjaren verstreken en heeft het er alle schijn van dat de doelman nog een seizoen blijft. Het heeft er tevens alle schijn van dat het komende seizoen meteen het laatste seizoen van de doelman bij PSV zal gaan worden. Walter Benítez lijkt zijn drie-jarige contract bij PSV te willen gaan uitdienen om vervolgens wederom een transfervrije status te kunnen verkrijgen.

Het is al een goede twee jaar vrij stil rond de doelman van de nationale ploeg van Argentinië. Want dat is Walter Benítez inmiddels, onderdeel van de selectie van wereldkampioen Argentinië. Het is eigenlijk best een goed teken dat een doelman niet vaak besproken wordt want dat betekent dat er weinig zorgen over zijn positie zijn.

Ja, Walter Benítez maakt zo nu en dan een foutje en geldt niet als de beste keeper die PSV heeft gehad maar Walter Benítez kan gerust nog een aantal jaren doelman van PSV 1 zijn. In de wetenschap dat ook keepen een ervaringsvak is, mogen we best nog wat hoop koesteren dat Walter Benítez nog beter zal gaan worden dan hij nu al is. Dat wil zeggen dat het mooi meegenomen zou zijn als de geregeld terugkerende foutjes uit zijn spel verdwijnen.

PSV wil in ieder door met de Argentijn. De club wenst graag het nog één jaar durende contract van de doelman te verlengen. De doelman zelf weet echter nog niet wat zijn plannen zijn, zo laat hij weten in gesprek met ESPN.

“Dat weet ik nog niet. Maar dat speelt nu nog niet. Komend jaar speel ik hier. Dus dan zie je mij hier spelen”, reageert de doelman die met PSV zijn eerste landstitel ooit vierde. “Ik weet het verder niet, op dit moment speel ik hier met veel plezier.”

“Ik geniet ervan dat ik met PSV kampioen ben geworden”, gaat hij verder. “Dat we hebben bereikt wat we hebben bereikt en ik kan alleen zeggen dat ik me erop richt het seizoen goed af te sluiten. Dan gaan we kijken in hoeverre de wensen van PSV stroken met de mijne. Maar op dit moment ben ik van plan om hier nog een jaar te spelen We zullen zien hoe het loopt”, aldus Walter Benítez over zijn toekomst. De vraag is of PSV de doelman komende zomer wenst te verkopen mocht de doelman voet bij stuk houden inzake zijn nog meer één jaar lopende contract. In onderstaande video ligt het antwoord wellicht opgesloten.


Vorig artikelFotboll Direkt: PSV volgt aanvaller met goede statistieken van Griekse topclub
Volgend artikelEarnie Stewart: ‘We zouden getest gaan worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in