Home Nieuws Walter Benítez wijst naar Argentijnse media: ‘PSV is een grote club in...

Walter Benítez wijst naar Argentijnse media: ‘PSV is een grote club in Zuid-Amerika’

1313
0

De Argentijnse doelman Walter Benítez heeft grote plannen met PSV. De doelman kwam over van Nice om met PSV voor het hoogste te gaan.

Het leven in Eindhoven bevalt hem en zijn gezin goed en veel tijd om te wennen bleek er niet nodig te zijn. De topsportcultuur bij PSV doet feitelijk de rest, stelt de Argentijnse goalie vast. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt de doelman dat PSV voor het hoogste moet gaan en vooral moet leren van de gemaakte fouten. Het elftal krijgt teveel en te vaak doelpunten tegen. Het moet dan ook anders, weet Benítez.

Tegenover de regionale krant zegt hij dat er meer geeist moet worden van elkaar en dat de norm omhoog moet. Wedstrijden tegen de zogenaamd kleinere clubs mogen niet gezien worden als wedstrijden tegen kleine clubs. Ze dienen over de streep te worden getrokken, vindt de Argentijn. Walter Benítez wil naar een hoger niveau groeien en ziet dat een speler als Xavi Simons een lichtend voorbeeld is voor de jeugd. Walter Benítez is dan ook onder de indruk van de jonge middenvelder, die al snel international werd. Een doel wat Walter Benítez zelf ook voor ogen heeft.

Of hij dan zelf ook in beeld komt voor het nationale team? Walter Benítez wil eerst met PSV presteren. “Met PSV prijzen winnen, is wat vooral helpt. Als de club iets moois bereikt, komt dat in Argentinië ook uitgebreid in de media. PSV heeft sowieso een goede naam in Zuid-Amerika en geldt als een grote club. Ik hoop dat ik hier ooit in het rijtje doelmannen kom waar iedereen in de toekomst trots op terugkijkt’, besluit Benítez in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelDankbare Noni Madueke neemt afscheid van de PSV fans
Volgend artikelBoosheid onder Fenerbahçe aanhang na definitieve transfer van Bruma, 4 miljoen euro voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in