Home Nieuws Walter Benítez weer naar Argentinië | Heeft De Mos gelijk in oordeel...

Walter Benítez weer naar Argentinië | Heeft De Mos gelijk in oordeel over Benítez na afgekeurd Sevilla-doelpunt?

7825
0

Na het door Argentinië gewonnen wereldkampioenschap voetbal in Qatar wist Walter Benítez zich op te werken tot derde doelman in de Argentijnse selectie.

Benítez lijkt sinds zijn eerste oproep voor Argentinië niet meer uit het oog te worden verloren door de bondscoach van de Argentijnen en dat heeft de eerste doelman van PSV aan zichzelf te danken gezien zijn prestaties met PSV. De transfer van Benítez van OGC Nice naar PSV heeft de doelman verder in gebracht bij de technische staf van de wereldkampioen uit Zuid-Amerika.

Benítez geldt ook zeker als goede en betrouwbare keeper maar een onuitwisbare indruk heeft de doelman nog niet gemaakt in het shirt van PSV. Wel blijkt Benítez zo nu en dan uitblinker te kunnen zijn voor PSV, zoals vorig seizoen in het Londense Emirates Stadium, waar hij de ene na de andere bal uit zijn doel hield en PSV dankzij Benítez slechts met 1-0 verloor. Een tweetal weken terug was zijn optreden in Londen beduidend minder te noemen.

Benítez maakte geen noemenswaardige fouten in het Emirates Stadium maar de ballen vlogen er toch vrij eenvoudig in. Met name de beide schuivers twee keer in de dezelfde hoek, links voor Benítez en rechts voor de tv-kijker, leken op het eerste oog zeker goed geplaatst te zijn maar geheel onhoudbaar is een ander uiterste.

Het noopte Valentijn Driessen na afloop van de 4-0 nederlaag in Londen meteen weer tot stevige kritieken op Benítez, door te stellen dat de goalie uit Argentinië geen topkeeper is en vrijwel nooit noemenswaardige reddingen verricht. De Argentijnse keuzeheer gelooft in ieder geval in Benítez en selecteerde de doelman opnieuw voor de aankomende interlandperiode. Benítez zal dus opnieuw afreizen naar zijn vaderland om acte de présence te geven in de Argentijnse selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Paraguay (13 oktober) en Peru (18 oktober).

Benítez heeft wel stevige concurrentie want Emiliano Martínez van Aston Villa, de doldwaze eerste doelman waarmee de Argentijnen wereldkampioen werden, Franco Armani van River Plate en Juan Musso van Atalanta zijn de andere keepers. Benítez speelde tot op heden nog niet voor Argentinië en moet nog altijd zijn debuut maken.

Het uiterts efficiënte Sevilla maakte afgelopen dinsdagavond ook kennis met Walter Benítez. De Spaanse opponent leverde in 90 minuten slechts drie doelpogingen tussen de palen af, waarvan er één doelpoging door de VAR werd afgekeurd wegens hands. Nadat Ramalho gruwelijk in de fout ging, liep Adriá Pedrosa alleen op doelman Benítez af, die toch halfslachtig ingreep en zijn doel niet op de juiste manier klein kon houden.

De 0-1 werd zoals gezegd afgekeurd na vermeend hands van Pedrosa, maar tegelijkertijd laaide het opnieuw de discussie op over de ware kwaliteiten van Benítez. Onhoudbaar bleek de schuiver van Pedrosa namelijk in zijn geheel niet te zijn. Aad de Mos liet al eerder weten het niet zo op de Argentijnse doelman te hebben.

“Ik denk niet dat PSV opnieuw in de fout gaan’, zei De Mos in augustus over Benítez. ‘Of het moet Benítez zijn. Die gaat elke week in de fout. Hij is de schuldige dat Ramalho vorig jaar die goal tegen kreeg tegen Rangers, hij is de schuldige dat Schouten tegen Vitesse in de problemen komt en hij is de schuldige dat Sangaré die bal verspeelt’, wees De Mos naar de meest recente versie van Rangers – PSV. ‘Daar hoort hij helemaal niet te komen en Benítez moet hem daar gewoon wegsturen, als keeper zijnde”, aldus Aad de Mos, die deze week andermaal niet lovend over Benítez zal gaan zijn getuige de later afgekeurde 0-1 van Sevilla.


Vorig artikelVoorzorg of voorkomen? Ook PSV plaatst netten achter de doelen, met wisselende reacties tot gevolg
Volgend artikelSergio Ramos is strafschop tegen PSV nog niet vergeten en mist respect: ‘Het is heel duidelijk, zei hij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in