Home Nieuws Walter Benítez laat aan duidelijkheid niets te wensen over na gehoorde vertrekwens

Walter Benítez laat aan duidelijkheid niets te wensen over na gehoorde vertrekwens

12697
0

PSV’s eerste doelman Walter Benítez, tegenwoordig Argentijns international, heeft zaterdagavond na PSV – FC Augsburg veel duidelijkheid verschaft.

De Argentijnse nummer één onder de lat werd door het Eindhovens Dagblad ondervraagd naar zijn toekomst in Eindhoven. Walter Benítez blijkt een standvastig man te zijn, die allereerst wenst te benadrukken aan welke club hij zijn uitverkiezing bij het nationale elftal van Argentinië te danken heeft.

Oftewel, de Argentijnse doelman is geenszins van plan PSV deze zomer te verlaten. Benitez zegt het niet met zoveel woorden maar de doelman lijkt te willen zeggen dat hij het project waar hij vorig jaar in volle overtuiging voor heeft gekozen, voort wenst te zetten.

De indirecte gevolgen? Doelman Joël Drommel kan voorzichtig zijn conclusies gaan trekken want de normaal gezien tweede doelman in de selectie van Peter Bosz, zal zonder een blessure van Benitez normaal gesproken niet aan spelen gaan toekomen. Tenzij er hele gekke dingen gebeuren maar die kans is erg klein met de stabiele Benitez onder de lat.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad sprak Benítez zich zaterdagavond uit. De doelman was weer belangrijk voor PSV in de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. De 30-jarige Benítez stopte onder meer een strafschop.

“Ik ben heel blij dat ik via PSV de stap naar het Argentijnse team heb kunnen zetten en beschouw dat als een enorme eer”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Het was geweldig om met zoveel kampioenen actief te mogen zijn en dat heeft me nieuwe motivatie gegeven om alles uit mijn carrière te halen. Nu is alles weer gericht op PSV.”

De doelman had wel iets meegekregen over een eventuele vertrekwens maar dat weersprak de doelman zonder twijfel.

“Ik had iets vernomen van een bericht in de media en snap totaal niet waar zo’n verhaal vandaan komt. Ik ben hartstikke tevreden bij PSV. De club is goed voor mij en ik voel me thuis”, aldus de uitersts proffesioneler Walter Benítez, die ook rond de bekerwedstrijden die hij niet keepte, al liet zien een professionele vakman te zijn.


Vorig artikel‘Makkelijk voetballend’ PSV verslaat Augsburg bij debuut Noa Lang, ‘Gakpo-achtig’ talent maakt winnende
Volgend artikelDit vindt Noa Lang van vertrek Simons: ‘Ik ben hier gewoon om alle drie de prijzen te winnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in