Home Columns Wacht Steven Bergwijn een zelfde lot als Memphis bij United?

Wacht Steven Bergwijn een zelfde lot als Memphis bij United?

909
0

Memphis Depay maakte enkele jaren terug een miljoenentransfer van PSV naar Manchester United. De verwachtingen waren hooggespannen.

PSV wist deze week met Steven Bergwijn opnieuw een topspeler af te leveren aan de Engelse voetbaltop. Het toeval wil dat beide spelers ook min of meer dezelfde kwaliteiten delen. Beide aanvallers beschikken over veel power, veel snelheid en trachten met acties tegenstanders te passeren.


Qua doelgerichtheid heeft Memphis zeker een voorsprong op Bergwijn. Steven Bergwijn had afgelopen maanden geregeld de winnende treffer op zijn schoenen maar faalde opvallend vaak in het afronden. Helaas was Bergwijn nog niet zover dat hij grote en internationale wedstrijden kon beslissen. Zowel in Oranje als met PSV in de Champions League was Bergwijn niet beslissend genoeg.

Het seizoen 2019-2019 had er voor PSV heel anders uitgezien als Bergwijn in de Arena de bal wel breed getikt had op Lozano of juist wel doelgericht had uitgehaald in plaats van ongecontroleerd afvuren. Het seizoen 2019-2020 had er voor PSV heel anders uitgezien als Bergwijn in Basel wel zijn zelf gecreëerde kansen had weten te benutten. Kortom, de aanvaller heeft op dat valk nog wat concrete stappen te maken.

Ook Memphis verhuisde voor een bedrag van rond de 30 tot 35 miljoen euro naar een Engelse topclub, die op dat moment al wel in verval was geraakt. De carriere van Memphis Depay raakte enigszins in het slop bij United en de sterke aanvaller kon bepaald niet imponeren.

Is de transfer van Bergwijn naar Spurs te vergelijken met de transfer van Memphis naar United? Wacht Bergwijn een zelfde lot als Memphis bij United of kan de kersverse Spurs winger zich meteen onderscheiden onder de vleugels van Mourinho? De Portugees lijkt in ieder geval een fan van Bergwijn en benaderde hem dan ook persoonlijk, zoals Louis van Gaal ook Memphis persoonlijk benaderde.

Een gesprek via FaceTime met Tottenham Hotspur-manager José Mourinho gaf Steven Bergwijn het laatste duwtje richting een transfer. Dat zegt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen van de 22-jarige aanvaller in de Volkskrant.

“Steven was onder de indruk, zie je ineens Mourinho op je telefoon. Hij weet dat Wesley Sneijder, Arjen Robben en Memphis Depay met hem hebben gewerkt. Maar Stevie heeft ze niet om hun mening gevraagd, hij had al een goed gevoel bij Mourinho”, laat Van Kooperen weten.

“Hij staat ook bekend om zijn goede relaties met de spelers”, vervolgt de belangenbehartiger. “Bovendien kende Mourinho de kwaliteiten van Steven, hij legde zijn speelwijze bij Tottenham Hotspur uit. Mourinho zei ook dat het mede vanwege het komende EK een mooi moment voor Steven is om zich verder te ontwikkelen in de Premier League. Hij is er aan toe.”

Volgens Van Kooperen is Bergwijn geen paniekaankoop van de Londense topclub. “Scouts van Tottenham volgden hem al enkele jaren. Steven voldoet aan alle voorwaarden, hij wordt niet als een gokje beschouwd.” De zaakwaarnemer spreekt van een mooie uitdaging. “Het is bijna onwerkelijk voor Steven hoe snel het is gegaan. Spelers die in de winter worden gehaald, hebben tijd nodig om te acclimatiseren. Steven hoeft niet morgen al te leveren”, aldus de zaakwaarnemer.

De tijd zal leren of Bergwijn een zelfde lot als Memphis wacht of dat de rappe buitenspeler meteen va waarde zal zijn voor de in verval geraakte club uit noord-Londen.


Facebook Comments