Home Nieuws Wachten op ‘Sangaré miljoenen’ om drie transfers te kunnen afronden | Potentie...

Wachten op ‘Sangaré miljoenen’ om drie transfers te kunnen afronden | Potentie Babadi en Tygo Land tegen Augsburg zichtbaar

18726
0

Peter Bosz is in de marathonpartij tegen FC Augsburg weer wat wijzer geworden, waar zijn spelers vooral fysiek enkele stappen voorwaarts hebben gezet.

De ploeg van Bosz won verspreid over 150 speelminuten met 2-1 van FC Augsburg en zag dat zijn spelers in het eerste bedrijf aardig voetbal op de mat wist te leggen. Of zijn ploeg er over twee weken ook nog zo uitziet als vandaag, valt te betwijfelen want PSV heeft grootse plannen deze zomer.

In de ideale transferzomer 2023 gaat PSV zich nog versterken met Aster Vranckx van VfL Wolfsburg, Charles de Ketelaere van AC Milan en Davinson Sanchez van Tottenham Hotspur. Dat scenario ligt klaar mochten de genoemde clubs toehappen op de voorstellen van PSV. Het is nog enigszins vroeg in het seizoen en dat betekent dat de Europese transfermarkt nog niet echt op gang is gekomen. De grotere Europese clubs houden zich nog enigszins koest en dat betekent vaak dat het net daar weer onder, nog niet begint te ‘druppelen’. In die fase liikt de mondiale dan wel Europese transferzomer zich te begeven.

En dus lijkt PSV zich in de wachtkamer te begeven, in de wetenschap dat het plan om toe te slaan klaar ligt. Weinig beweging bij de almachtige Premier League-clubs betekent ook relatieve rust rond Ibrahim Sangaré. Volgende week komt Nottingham Forest op bezoek in het Philips Stadion dus wellicht komt er rond die oefenwedstrijd enige beweging rond de Ivoriaanse middenvelder.

De club heeft zeker nog miljoenen te besteden maar geduldig om in gezonde financiële staat te kunnen toeslaan. PSV wacht simpel gezegd op de vele miljoenen die vrij komen door een transfer van Ibrahim Sangaré. In dat geval lijkt de club Aster Vranckx en Davinson Sanchez te willen kopen en Charles de Ketelaere middels een huurconstructie vast te willen leggen.

Los van de zeer ambitieuze transferplannen van Earnie Stewart, Marcel Brands en Peter Bosz vinden er zeker enkele fraaie ontwikkelingen plaats. De sterkhouders Noa Lang en Ricardo Pepi, die ondanks hun nog jonge leeftijd, gerust om een aanvallende boodschap gestuurd kunnen worden. Beide aanvallers zouden zichzelf zo maar eens tot aanvallende steunpilaren kunnen ontwikkelen.

Wat te denken van de ontwikkeling van de zeer talentvolle aanvaller Isaac Babadi en middenvelder Tygo Land. Babadi is pas achttien jaar oud en Land zelfs nog een jaartje jonger. Beide toptalenten krijgen de kans zich te laten zien in Oostenrijk en dat lijkt tot op heden erg goed uit te pakken.

land maakte vorig seizoen tot grote teleurstelling van SC Heerenveen de overstap uit de jeugd van Heerenveen naar Eindhoven maar Land speelde nog geen minuut voor Jong PSV. Babadi, de jeugdinternational met roots in Sierra Leone, kreeg vorig seizoen in Jong PVS 21 keer een basisplaats toebedeeld en stelde vrijwel geen enkele keer teleur. Opvallend bij Babadi is zijn vermogen zeer eenvoudig te combineren en de balsnelheid hoog te houden. Het is duidelijk dat Peter Bosz in de jonge Babadi de opvolger van Xavi Simons ziet.


Vorig artikelPeter Bosz laat meteen zien waarom hij niet meer over Xavi Simons wenst te praten en kiest voor Babadi als vervanger
Volgend artikel‘Makkelijk voetballend’ PSV verslaat Augsburg bij debuut Noa Lang, ‘Gakpo-achtig’ talent maakt winnende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in