Home Nieuws Waarom zo laat druk zetten bij een 0-3 tussenstand?

Waarom zo laat druk zetten bij een 0-3 tussenstand?

2998
0

PSV is uitgeschakeld in Europa. De ploeg stond voor de lastige taak om de ruime 3-0 nederlaag van vorige week tegen Sevilla weg te poetsen.

In eigen huis bleek een sterk slotoffensief van PSV niet voldoende om de achtste finales van de Europa League te bereiken: 2-0. Door goals van Luuk de Jong en Fábio Silva had de ploeg van Ruud van Nistelrooij een sprankje hoop op een wonder. Uitschakeling kon echter niet worden voorkomen.

Van Nistelrooij toonde zich strijdbaar voorafgaand aan de return tegen Sevilla in het Philips Stadion.”We benoemen wat we moeten benoemen en gaan er potverdikke weer tegenaan. Er is tegenslag, die verwerken we met elkaar en vamos. Dat betekent dat je door moet gaan, in het Spaans.” In de eerste helft was hier alleen weinig van terug te zien. PSV oogde machteloos en de aanval, bestaande uit Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Xavi Simons, wist nauwelijks gevaar te stichten. PSV kwam voor rust zelfs tot geen enkel schot op doel. Joey Veerman en Érick Gutiérrez deelden met hun slechte passing mee in de malaise.

Pas nadat Fábio Silva met ruim een uur op de klok als invaller binnen de lijnen kwam wist PSV meer aan te dringen. Er werd meer druk op de verdediging van Sevilla gegeven en opportunistischer gespeeld. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor De Jong als targetman.

Er mogen vraagtekens worden gezet bij de strijdwijze van Van Nistelrooij. Waarom koos hij er niet eerder voor om opportunistischer te spelen? Bakayoko hielp twintig minuten voor tijd twee grote kansen om zeep om de ban te breken, waarna treffers in de slotfase van De Jong en Silva uiteindelijk te laat kwamen.


Vorig artikelPSV treft kwetsbaar en niet geheel fit Sevilla, Saibari en Bakayoko niet toe aan grote werk
Volgend artikelOp Xavi Simons na is PSV ook in intensiteit en handelingssnelheid niet Europa-proof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in