Home Nieuws Waarom PSV in Europa kan verrassen: ‘PSV heeft twee goede buitenspelers’

Waarom PSV in Europa kan verrassen: ‘PSV heeft twee goede buitenspelers’

2650
0

PSV kan met Peter Bosz aan het roer met een gerust gemoed toewerken naar de dubbele confrontatie met Sturm Graz uit Oostenrijk.

De wedstrijd tegen Nottingham Forest was niet meteen de beste graadmeter en al teveel conclusies kunnen er niet getrokken worden na het oefenduel maar de eerste indrukken zijn positief te noemen.

De kanttekening dat Nottingham Forest de nummer zestien van de Premier League is, dient wel te worden gemaakt. De ploeg speelde met een vijfmans defensie en lijkt zich alvast voor te bereiden op een seizoen degradatie voetbal. De schade beperken, lijkt het credo te zijn in Nottingham. Het is dan ook geenszins verrassend te noemen dat Ibrahim Sangaré als verbindingsspeler hoog op het lijstje van de Premier League-club staat.

Toch lukte het PSV het beoogde spelsysteem aardig tot goed uit te voeren. De vaderlandse kranten bleken maandagmorgen in ieder geval al redelijk enthousiast te zijn over het nieuwe PSV. Dat geldt ook voor analist Kees Jansma, tevens commissaris van FC Utrecht.

Kees Jansma ziet het tweeluik met Sturm Graz dan ook met vertrouwen tegemoet. Jansma stelt dat PSV beschikt over goede vleugelaanvallers en dat Europese wedstrijden vaak via de vleugels beslist worden. De analist annex journalist zag Noa Lang een sterke eerste helft spelen, terwijl Johan Bakayoko in de tweede helft voor de enige treffer tekende. Het smaakt naar meer voor PSV, stelt Jansma vast.

“Een aantal dingen vielen op”, zegt Kees Jansma na afloop van het duel tegen Nottingham Forest bij Veronica. “Peter Bosz heeft niet gewisseld, dus dat kan een indicatie zijn van hoe PSV gaat spelen. Ik heb het trouwens volgens mij nog niet eerder meegemaakt dat een trainer in een oefenwedstrijd niet wisselt.”

Jansma ziet in Noa Lang een absolute smaakmaker maar stelt vast dat Johan Bakayoko op de andere vleugel dezelfde rol kan vervullen. “Lang was de man van de eerste helft en toen was Johan Bakayoko niets”, gaat Jansma verder. “In de tweede helft was het andersom. Er kwam dreiging van Bakayoko, maar toen was Lang weer onzichtbaar.”

“Maar PSV heeft twee goede buitenspelers en dat is, vind ik, wel een belangrijk gegeven voor de competitie en in Europa”, vervolgt Jansma. “Bakayoko maakte een goede goal. Hij werd in de tweede helft ook vaker weggestoken door Veerman en Sangaré dan in de eerste helft.”

Jansma blikte ook nog eens terug op de inbreng van Xavi Simons. “Voor de Eredivisie zijn buitenspelers als Noa Lang en Johan Bakayoko voldoende. We moeten echter niet wedijveren met de erfenis van Xavi Simons. Die scoorde vorig seizoen wel heel veel en gaf ook veel assists. Maar al met al heeft PSV een goed elftal voor de Eredivisie”, aldus Jansma over het nieuwe PSV.


Vorig artikelPSV heeft goud in handen | Ricardo Pepi deinst niet terug voor stevige maar faire concurrentiestrijd
Volgend artikelMiljoenenbod | Na Stijn Spierings dreigt RC Lens PSV opnieuw af te troeven in strijd om gewilde speler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in