Home Nieuws Waarom Peter Bosz geen contact zocht met Van Nisterooij en Stewart wel...

Waarom Peter Bosz geen contact zocht met Van Nisterooij en Stewart wel | Sinds aantreden Stewart verloor PSV geen wedstrijd meer

3071
0

Ook PSV is begonnen aan de eerste trainingen van seizoen 2023-2024. Er is ontzettend veel anders dan vorig seizoen maar bovenal is er rust.

Die rust hebben Marcel Brands en Earnie Stewart achteraf opvallend snel gecreerd na het onverwachte opstappen van Ruud van Nistelrooij. Het is nog maar een maand of 2 geleden maar het lijkt een eeuwigheid te zijn. Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer van PSV en Ruud van Nistelrooij geldt nog altijd als groot en groots clubicoon.

Op zijn beurt heeft Peter Bosz juist weer grootse plannen met PSV. Bosz hoopt voor de voorronde van de Champions League, in augustus, een bepaald niveau te hebben bereikt met zijn selectie. ‘Het is heel belangrijk om de groepsfase van de Champions League te halen. Mijn plan moet ik stap voor stap opbouwen. Ik kan de spelers niet in één keer mijn hele visie uitleggen’, zei de trainer deze week in het Philips Stadion.

Bosz werd geflankeerd door zijn baas, Earnie Stewart. De bestuurder die deze week de regie pakte bij PSV, maar eigenlijk vanaf maart tot en met heden zijn stempel op de organisatie en club weet te drukken. Stewart had deze week veel te vertellen aan de perstafel in de persruimte van het Philips Stadion. Voetbal International merkte deze week in een analyse op dat PSV sinds het aantreden van Stewart, officieel 1 maart van dit kalenderjaar, geen wedstrijd meer verloren heeft.

Uiteraard hoeft dat niets van doen te hebben met het aantreden van de ervaren bestuurder maar de boodschap die daarin verpakt is, is een duidelijke boodschap. PSV heeft weer een technische bestuurder met visie in huis en een bestuurder die de gewenste visie ook weet uit te dragen.

Stewart kondigde de transferplannen al min of meer aan: ‘Afgelopen winter is heel belangrijk geweest voor PSV, dus er is een zakje met geld. We kunnen op de markt wat dingen doen. Maar het moet voorzichtig, want nu is iedereen nog redelijk duur. Je bent afhankelijk van andere clubs die spelers nog kwijt moeten raken.’

PSV zet dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, juist niet in op de breedte van de selectie. ‘We willen met een kleine selectie gaan werken. Binnen een selectie moet iedereen perspectief zien op speeltijd om gemotiveerd te blijven. De rest kan worden aangevuld met jeugdspelers’, aldus Peter Bosz.

De sterkhouders van de selectie keren volgende week weer terug en zullen mee naar Oostenrijk reizen voor het trainingskamp aldaar. ‘Helaas in het moderne voetbal kun je geen volledige selectie hebben bij de aanvang van het seizoen. Met die realiteit moet ik omgaan. De spelers druppelen de komende weken binnen en dan heb je nog al die aankopen die kunnen komen.’

Zoals gezegd is de rust wedergekeerd rond de club en daar zijn de heren Marcel Brands, Earnie Stewart en Peter Bosz verantwoordelijk voor. Een sterke driehoek die enkele maanden geleden nog uit de driehoek Marcel Brands, Earnie Stewart en Ruud van Nistelrooij bestond. Het kan verkeren in de voetballerij.

Peter Bosz heeft na of rond zijn aanstelling als hoofdtrainer bij PSV niet met Ruud van Nistelrooij gesproken. De reden is vrij simpel: Bosz zag daar geen toegevoegde waarde in.
Stewart liet deze week nogmaals merken te balen hoe PSV en Ruud van Nistelrooij afscheid van elkaar hebben genomen, maar dat er nog wel contact is. ‘Helaas is het gelopen zoals het is gelopen, maar we hebben nog steeds contact’, aldus Earnie Stewart.


Vorig artikelPSV grootste kandidaat om Beelen van PEC over te nemen, PSV aast ook op nieuwe ervaren centrale verdediger
Volgend artikelRvC lid vierkant achter keuze voor Peter Bosz en prijst Marcel Brands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in