Home Nieuws Waarom Max Huiberts niet kandidaat nummer één is bij PSV: ‘Kan ik...

Waarom Max Huiberts niet kandidaat nummer één is bij PSV: ‘Kan ik me niet voorstellen’

3781
0

PSV vaart momenteel koers zonder technisch directeur en dat lijkt op het eerste gezicht geen wenselijke situatie met de naderende winterstop.

Net na het vertrek van John de Jong viel de naam van Frank Arnesen al maar Marcel Brands verzekerde de verzamelde media dat Arnesen omwille van zijn leeftijd geen kandidaat was bij PSV. Ook werden de namen genoemd van de directieleden van FC Utrecht en FC Groningen maar die namen, Zuidam en Fledderus, lijken niet concreet in beeld te zijn voor de zogenaamde senioren- dan wel ervaringspositie die bij PSV vrijgekomen is. PSV lijkt aan te sturen op ervaring bij het aanstellen van een nieuwe technische man.

De ideale kandidaat luistert naar de naam Max Huiberts. De technische baas van AZ kent een uitstekende trackrecord als het aankomt op ervaring in Nederland en in het buitenland, is een buitenstaander en valt buiten de ‘ons kent ons’ cultuur van de Herdgang, waar al jaren vele mensen van positie naar positie worden doorgeschoven. Huiberts kan bovendien steeds opnieuw een behoorlijke positieve transferbalans voor zijn club overleggen. Echter lijkt Huiberts niet open te staan voor een vertrek uit Alkmaar, naast het feit dat de ervaren td ook vrijwel nergens wordt genoemd. Hoe zit dat precies?

In gesprek met Theo Brinkman van het Noord-Hollandsdagblad blijkt dat Huiberts grootse plannen met AZ heeft en niet voornemens zou zijn de club te willen verlaten. ‘Max Huiberts wordt volgens mij bijna nooit ergens genoemd. Of en wanneer hij een stap naar een andere club zou willen zetten, weet alleen Huiberts zelf. AZ is echt ‘zijn’ club, hij heeft er lang gevoetbald en daarna heel lang in uiteenlopende functies gewerkt’, zegt Brinkman tegen PSV Inside.

‘Voor zover ik weet zit hij bij AZ nog goed op zijn plek. De bepalende mensen in de clubleiding werken goed samen, dus op dat vlak heeft hij geen reden om ergens anders heen te willen. Bij PSV zal hij een hoger salaris kunnen krijgen (neem ik aan) en duurdere spelers kunnen scouten. Maar of dat zijn ambitie is, dat kan ik niet beoordelen’, stelt Brinkman vast.

Is er geen contact geweest tussen PSV en AZ over de toekomstplannen van Huiberts? ‘Nou, ik kan natuurlijk niet uitsluiten dat PSV hem gepolst heeft. Maar gezien de fase waarin AZ nu als club verkeert, met de ambities die er zijn om de grote drie te blijven aanvallen, kan ik me eerlijk gezegd bijna niet voorstellen dat Huiberts op zeer korte termijn zou overstappen naar PSV’, zegt Theo Brinkman.

Brinkman vraagt zich ondertussen ook af wie er dan wel in beeld is om bij PSV de technische gelederen te gaan versterken. In de wandelgangen klinkt de naam van Peter Bosz. Bosz is momenteel vrij en mogelijk geïnteresseerd om het trainersvak los te laten na jaren bij clubs te hebben gewerkt waar de resultaten toch steeds tegenvielen. Marcel Brands staat al jaren op goede voet met Bosz, de twee hebben dan ook regelmatig contact. Verder lijken er op Max Huiberts na op voorhand weinig echt geschikte kandidaten voor PSV te zijn met nationale én internationale ervaring.


Vorig artikelVan Nistelrooij mild voor Obispo, die na een behoorlijke ondergrens laat zien niet geschikt te zijn voor topvoetbal
Volgend artikelBoze Guus Til kijkt in de spiegel na gemiste kansen: ‘Wij geven de wedstrijd weg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in