Home Nieuws Waarom Marcel Brands wel iets heeft met Ihattaren: ‘Met van Nistelrooij overlegd’

Waarom Marcel Brands wel iets heeft met Ihattaren: ‘Met van Nistelrooij overlegd’

21829
1

De deur op een kier. Ja, de deur staat zeker op een kier als het over Mo Ihattaren en PSV gaat.

‘Het is nu niet aan de orde’, was de uitleg van de algemeen directeur. Marcel Brands voelt de situatie rond Mo Ihattaren uitstekend aan maar zou diep in zijn hart ook opteren voor een terugkeer van het voormalige wonderkind. Want voetbaltechnisch gezien, is Mo Ihattaren een wonderkind, hoewel hij dat veel en veel te weinig heeft laten zien. Mo Ihattaren is ook een late puber, althans zo lijkt en is ook in aanmerking gekomen met verkeerde personen. Met name dat laatste wordt hem zwaar aangerekend in de wereld van het professionele voetbal. Zowel in Eindhoven als in Amsterdam worden deze feiten als een heus ‘gevaar’ gezien voor de club. Dat is ook meteen de reden waarom FC Utrecht en Feyenoord geen heil zien in de komst van Mo Ihattaren.

Een aantal Turkse clubs hebben dan weer wel oren naar de komst van Ihattaren maar het kamp rond Ihattaren lijkt inmiddels wel te beseffen dat er dan weer een inkomstenbron ontstaat maar een gang naar een Turkse club ook het begin van het daadwerkelijke einde kan zijn. Als Mo Ihattaren al niet weet te gedijen in een luxe hotel in Genua, is een verblijf bij een marginale Turkse club in een stad buiten Istanbul ook niet echt wenselijk te noemen.

Ondertussen is er op de burelen van het Philips Stadion wel degelijk koortsachtig overlge geweest over het aanbieden van Mo Ihattaren door zijn zaakwaarnemer. Marcel Brands informeerde Ruud van Nistelrooij en de twee pleegden overleg over het aanbod van de zaakwaarnemer. In die periode plaatste Ihattaren op één van zijn sociale media kanalen een bericht over ‘soon’ gehuld in een PSV shirt.

“Het speelt niet echt”, zegt algemeen directeur Brands in Eeuwig Trouw, een talkshow van de Supportersvereniging PSV. “Nee, er speelt op dit moment niets, absoluut niet. Zijn zaakwaarnemer heeft een paar weken geleden gebeld met de vraag of hij bij ons terug kon keren. Dat is op dit moment niet aan de orde. Ik heb met Ruud van Nistelrooij overlegd, dat speelt niet.”

Marcel Brands heeft toch wel een zwak voor de jonge Ihattaren, zo blijkt uit zijn verhaal. “Er is bij Mo niet zoveel mis gegaan op het veld, maar vooral daarbuiten. Dat is soms lastig. In de voetballerij weet je het nooit, maar op dit moment niet. In mijn eerste periode bij PSV was Mo kleine Mo’tje. Dan kwam hij altijd even langs en vroeg ik: wat heb je gedaan? Dan zei hij: 4-0 gewonnen, twee goals en één assist. Je hebt wel iets met die jongens, Cody Gapko liep daar ook zo.”

Brands besluit: “Ik vind het doodzonde, want het is een fantastische speler, maar buiten het veld is er een hele hoop misgegaan. Ik ken niet alle details, maar als je alles leest, en laat ik de helft geloven, dan is het aardig misgegaan”, aldus Marcel Brands over Mo Ihattaren.


Vorig artikelBoudewijn Zenden wordt machtig man binnen PSV
Volgend artikelArsenal zet in op transfer Denzel Dumfries, Londense club meldt zich bij Internazionale

1 REACTIE

  1. Geef Mo nog een kans hij is nog jong dus het ken altijd nog
    Laat Mo gewoon mee trainen .. een maand of twee
    Dan kan je zien of hij dat op kan brengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in