Home Nieuws Waarom Malik Tillman het cijfer 4 toebedeeld krijgt na PSV – Dortmund...

Waarom Malik Tillman het cijfer 4 toebedeeld krijgt na PSV – Dortmund is een raadsel

5728
0

Een voetballer die na de wedstrijd het cijfer vier krijgt toebedeeld mag als door de ondergrens gezakt beschouwd worden.

Het medium Voetbalzone constateerde na afloop van PSV – Borussia Dortmund dat Malik Tillman door de ondergrens zakte tegen de Duitse club want het medium kende Tillman, voetballend gezien altijd overeind blijvend, het lage cijfer 4 toe. Dat lijkt ons enigszins overdreven want de multifunctionele aanvaller speelde een prima en gedegen wedstrijd.

Kansrijk was Tillman wel voor de goal maar zijn inzetten verdwenen net naast en dus konden die twee kansrijke schoten niet als doelpoging worden genoteerd, waar de kans daartoe wel enorm bleek te zijn. Net als Jerdy Schouten verspeelde Tillman zelden de bal maar de aanvaller beweegt zich doorgaans een meter of 25 voor Schouten, op een deel van het veld waar balverlies nu eenmaal vaker ontstaat dan in de opbouw.

“We weten waar we ze pijn kunnen doen en waar we voor moeten oppassen. Gelukkig hebben we in de groepsfase al ervaring opgedaan tegen tegenstanders van dit niveau. Het uitduel met Arsenal is achteraf heel belangrijk geweest. Daar hebben we veel van geleerd”, zei Peter Bosz over PSV – Borussia Dortmund. Juist Malik Tillman had de ploeg van Terzic eenvoudig pijn kunnen doen door de twee reuzenkansen te benutten, waarvan er één na een genomen vrije trap wel voor buitenspel werd afgevlagd.

“Ze beschikken ook over goed positiespel. Hoe ze spelen zal daarom ook van ons afhangen. Het is belangrijk dat wij durven voetballen. Dat is de sleutel om uiteindelijk de wedstrijd te winnen”, zei Bosz over de strategie.

Bosz schatte de gespeelde wedstrijd vooraf goed in en dus zou Malik Tillman een belangrijke schakel in het geheel gaan worden. De voetballer en technicus pur sang kan doorgaans wel om een aanvallende boodschap worden verstuurd. Ook als het middenveld klein wordt gehouden, zoals Borussia Dortmund dit trachtte te doen. Achter de laatste lijn van de Duitse topclub lag echter de nodige ruimte waar Tillman een paar keer gevaarlijk wist op te duiken maar door Lozano of Bakayoko dan niet goed bediend werd.

Dortmund is in zijn acht laatste Bundesliga-duels ongeslagen gebleven, al kwam de ploeg van trainer Edin Terzic viermaal niet verder dan een gelijkspel. Het plan van Terzic kwam overigens niet helemaal goed uit want de Borussen bleken PSV nauwelijks pijn te kunnen doen. “Ze hebben in de groepsfase van de Champions League tien doelpunten geïncasseerd, precies evenveel als in hun competitie. Daar moeten we van profiteren.”

Onderstaand de zeer uiteenlopende rapportcijfers van Voetbalzone na afloop van PSV – Borussia Dormund, waaronder dus het vrij lage cijfer 4 voor Malik Tillman. Ook de cijfers voor De Jong en Dest roepen vele vraagtekens en reacties op.


Vorig artikelDonyell Malen in gesprek met complimenteuze Thierry Henry over zijn ‘emotionele avond’ in het Philips Stadion
Volgend artikelIn beeld | De analyse van Valentijn Driessen, die rept over géén én voldoende kansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in