Home Columns Waarom Isaac Babadi geen perspectief en ’toezegging’ nodig heeft : Nieuwe gesprekken...

Waarom Isaac Babadi geen perspectief en ’toezegging’ nodig heeft : Nieuwe gesprekken na interlandperiode

9686
0

Isaac Babadi en zijn toekomst bij PSV. Nog altijd bestaat er onduidelijkheid over de toekomst van de jonge topvoetballer.

Een tweetal weken terug besloten Peter Bosz en zijn staff om Babadi met Jong PSV te laten trainen en spelen. De trainer kijkt niet naar de contractsituatie van zijn spelers maar kijkt louter wat goed is voor het eerste elftal en het tweede elftal. Over slechts twee maanden wordt Isaac Babadi omwille van bestaande regels al in de gelegenheid gesteld om met andere clubs te praten.

De clubs die aan Babadi trekken zijn bekend. Zowel Stade Rennes als Eintracht Frankfurt en enkele andere clubs uit Engeland, waaronder de zogenaamde ‘data-club’ Brentford, dingen naar de diensten van de jonge topvoetballer. De hoofdrolspeler zelf wenst nog steeds graag bij PSV te blijven maar dan moeten er wel een paar panelen verschuiven.

Het perspectief lijkt voor Babadi op dit moment ver te zoeken maar als er ergens snel verandering weet op te treden is het wel in het voetbal. De jonge Nijmegenaar maakt op dit moment nauwelijks nog minuten voor het eerste elftal. Een invalbeurt tegen Ajax in minuut 90 smaakt bepaald niet naar meer voor Babadi en zijn familie. Rond minuut 75 stond de 5-2 al op de borden maar toch mocht Babadi pas veel later invallen. In Almelo scoorde PSV er flink op los en konden de drie punten al snel veilig gesteld worden maar Babadi mocht zijn trainingspak aanhouden. Of dat steekt bij de familie Babadi is wellicht ver gezocht maar het helpt niet mee het perspectief van de jonge aanvaller te verbeteren.

Juist dat is wat Babadi nodig lijkt te hebben in deze fase van zijn carriere; perspectief. Perspectief op meer minuten en meer kansen. Mocht dat perspectief niet verder in beeld geraken kan het weleens snel afgelopen zijn met de toekomst van Isaac Babadi bij PSV. Het risico van geringe kansen op speeltijd elders, wat zich als vanzelf zal gaan uitvouwen als de jongeling PSV zal gaan verlaten, zal groter zijn als bij PSV. Babadi komt bij een andere club, welke club in welke competitie dat ook zal zijn, niet als ‘grote meneer’ binnen. Hoe groot zijn talent en potentieel ook zijn, Isaac Babadi heeft door omstandigheden nog niet heel veel kunnen laten zien en dat zorgt voor een andere entree bij welke club dan ook.

Deze week hebben we in het Philips Stadion weer kunnen aanschouwen dat de Franse Ligue 1 fysiek zeer sterk is. De meeste Franse ploegen moeten zelfs zo fysiek spelen als Lens deed want anders is overleven in de Franse hoogste voetbalklasse onmogelijk. Een toptalent als Isaac Babadi heeft op deze leeftijd en in deze hoedanigheid in deze fase van zijn carriere, nog niets te zoeken in Ligue 1 of de Premier League.

Ook Xavi Simons diende eerste een topjaar bij PSV te draaien alvorens een geaccepteerde speler bij een Bundesligaclub te kunnen worden. Bovendien geldt voor Isaac Babadi meer dan voor welke speler dan ook, dat perspectief zich als vanzelf gaat aandienen als je over zoveel talent beschikt. Daar is een toezegging vanuit de PSV-directie inzake meer perspectief/speeltijd eigenlijk niet voor nodig. De jonge elegante topvoetballer bulkt werkelijk van het talent en zou eigenlijk de insteek moeten hebben dat zelfs een mededeling over weinig perspectief bij PSV, hem niet van de wijs brengt zijn doel, PSV 1, te gaan halen.

De gesprekken over het verlengen van zijn contract zijn nog altijd daar en nog altijd niet afgerond. PSV heeft de afgelopen periode ook met de 18-jarige Babadi en zijn broers om de tafel gezeten om een nieuw contract te bespreken.

‘De insteek van het 18-jarige talent is nog altijd om te blijven en PSV heeft er alles aan gedaan om hem duidelijk te maken dat zijn contractsituatie vorig jaar niet goed is ingeschat. Partijen praten vermoedelijk pas na de komende interlandperiode verder’, meldt het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelToptalent Tygo Land (17) onthult 3 voorbeelden waar hij graag naar kijkt
Volgend artikelKoeman roept Jerdy Schouten eindelijk op voor Oranje | ook plaats voor opvallende debutant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in