Home Nieuws Waarom het Eindhovens Dagblad ‘misschien wel vreest’ voor een afstraffing tegen Feyenoord...

Waarom het Eindhovens Dagblad ‘misschien wel vreest’ voor een afstraffing tegen Feyenoord is onduidelijk

5544
0

Of PSV op weg is naar het record in de Eredivisie nadat de eerste tien wedstrijden allen gewonnen werden, gaan we de komende weken zien.

Eerst wacht Heracles Almelo zaterdagmiddag. Normaal gesproken mag de promovendus geen probleem vormen voor het PSV van Peter Bosz. De gepromoveerde ploeg uit Almelo krijgt van alle ploegen in de Eredivisie na 10 wedstrijden de meeste doelpogingen te verwerken en creëert zelf juist weer het minst aantal kansen.

De schouderklopjes die de ploeg van Peter Bosz na de oorwassing van Ajax zondag ontvingen, mogen inmiddels wel naar de vergetelheid zijn gebracht want er wacht een nieuwe en belangrijke wedstrijd. Aad de Mos en Rik Elfrink bespraken de uitbeurt in Almelo afgelopen week daags na de winst op Ajax en waarschuwden PSV al voor de wedstrijd in Almelo. Of de uitwedstrijd tegen de gepromoveerde club een potentiële ‘bananenschil-wedstrijd’ zal gaan zijn weten we zaterdagavond.

Door de recente resultaten heeft PSV nu in ieder geval voorlopig een ruime voorsprong op de Rotterdammers, die verloren in Enschede. PSV en Feyenoord wachten op 3 december de onderlinge topwedstrijd in de Kuip. PSV kan die dag een tik uitdelen aan de concurrent maar andersom geldt dat natuurlijk ook voor Feyenoord. PSV verloor al ruim twee jaar niet meer in de Kuip en verloor ook al ruim twee jaar niet meer van Feyenoord. In Rotterdam werden de laatste drie edities tegen Feyenoord niet verloren na in beide competitiewedstrijden met 2-2 gelijk te spelen.

Het duel om de Johan Cruijff Schaal werd zelfs gewonnen van de Rotterdammers. PSV was niet alleen beter dan Feyenoord over de gehele wedstrijd genomen maar heerste in de Kuip vooral in balbezit. In het stadion van de thuisclub had PSV maar liefst 67% balbezit en trok uiteindelijk ook terecht aan het langste eind. Uiteraard schrijven we Feyenoord niet af in de titelrace maar waarom het Eindhovens Dagblad deze week repte over een mogelijke afstraffing tegen Feyenoord is ons in ieder geval geheel onduidelijk.

“Vooral Feyenoord lijkt ondanks de achterstand van zeven punten nog een serieuze concurrent en ontmoet PSV nog twee keer”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Halen de Rotterdammers hun Champions League-niveau? Dan kan PSV de borst alvast nat maken en moet de ploeg misschien wel vrezen voor een afstraffing”, schrijft de journalist van de regionale krant om onduidelijke redenen over de topwedstrijd in de Kuip.

Het woord ‘afstraffing’ gebruiken in een voorzichtige vooruitblik op Feyenoord – PSV past wat ons betreft niet bij het huidige en uitstekende seizoen dat PSV tot op heden weet door te maken. Bij vlagen werd PSV in het Londense Emirates Stadium in september van het kastje naar de muur gestuurd. Althans, als we het voetbal in het zestienmetergebied van PSV analyseren. In Londen bleek er slechts sprake van een afstraffing te zijn in de score van 4-0. Verder bleek PSV dit seizoen in vrijwel elke wedstrijd de meerdere van de tegenstander te zijn en zeker niet de mindere. Dus nogmaals, waarom PSV dus moet vrezen voor een afstraffing tegen Feyenoord is ons in ieder geval een raadsel.

PSV speelt inderdaad nog twee keer dit seizoen tegen Feyenoord. Op 3 december speelt de ploeg van Peter Bosz de eerste ontmoeting in de Rotterdamse Kuip tegen de ploeg van Arne Slot. Op 3 maart staat de tweede wedstrijd in het Philips Stadion op de wedstrijdkalender. Het gat van inmiddels zeven punten is voorlopig daar. Met tevens uitwedstrijden tegen AZ en FC Twente op de agenda mag de ploeg van Peter Bosz voor de winterstop laten zien wat het waard is.


Vorig artikelUit bondscoach Team USA enige twijfels over kwaliteiten Ricardo Pepi?
Volgend artikelNa slechts 5 (!) tegendoelpunten stelt de NOS: ‘Wat te doen met de soms rammelende PSV-defensie?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in