Home Nieuws Waarom Guus Hiddink van Breukelen niet passeerde voor een ‘bekerkeeper’: ‘Dan was...

Waarom Guus Hiddink van Breukelen niet passeerde voor een ‘bekerkeeper’: ‘Dan was ik mijn leven niet veilig geweest’

2019
0

Guus Hiddink denkt dat Ruud van Nistelrooij een Europese toptrainer gaat worden.

Dat zei het PSV icoon bij Goedemorgen Eredivisie, voor deze keer uitzending geheel in het teken van de KNVB Bekerfinale. Hiddink ziet dat van Nistelrooij eigenschappen heeft waarin hij kenmerken van een grote coach ziet. De Achterhoeker vindt dat van Nistelrooij niet schroomt om zo nu en dan hard te zijn en de knuppel in het hoenderhok te gooien richting zijn spelers, terwijl de Geffenaar ook het vermogen bezit om de eenheid in een selectie te bewaren.

Wel lijkt Guus Hiddink de beslissing van Ruud van Nistelrooij Drommel als eerste keeper in de bekerwedstrijden te laten spelen niet helemaal te begrijpen. Aan de hand van een voorbeeld legt Hiddink uit hoe hij daar naar kijkt.

“Ik was nooit zo van het spelers rust geven in de beker. Ik heb het altijd een mooie prijs gevonden”, aldus Hiddink, die dan ook geen bekerkeeper aanwees, zoals Van Nistelrooij doet met Joël Drommel.”Ook in de beker koos ik voor Gomes en in mijn eerste periode voor Hans van Breukelen. Bij Hans had ik al helemaal niet aan hoeven komen met een bekerkeeper. Dan was ik mijn leven niet veilig geweest”, grapt Hiddink over het topsport karakter van Hans van Breukelen.

Van Nistelrooij heeft de nodige kritiek geïncasseerd, maar wat Hiddink betreft is het glas halfvol. “Ik zie veel goede dingen. Ruud is enthousiast, is goed met zijn spelers en heel betrokken bij de groep. Ook weet hij zijn beleving over te brengen. Als je zo’n wedstrijd als die tegen Ajax ziet, dan zie je het karakter van Ruud terug in het team. Dan wordt er al snel gezegd dat hij een goede people manager is. Maar je moet ook notie hebben hoe je het strategisch wilt doen, hoe je ideeën wilt overbrengen. Tegen Ajax werkte dat heel goed. De analyse was heel goed en vertaald in een goed strijdplan”, aldus Guus Hiddink, die een totaal andere wedstrijd dan vorige week in het Philips Stadion verwacht.


Vorig artikelMatchfocus | PSV kiest weer voor fysieke kracht tegen naïef en in crisis verkerend Ajax
Volgend artikelPSV wint enerverende bekerfinale na krankzinnige strafschoppenserie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in