Home Nieuws Waarom Gullit uitkijkt naar terugkeer Luuk de Jong in Oranje: ‘Simons én...

Waarom Gullit uitkijkt naar terugkeer Luuk de Jong in Oranje: ‘Simons én Weghorst waren zo slecht’

1545
0

Ruud Gullit is uitgesproken over Luuk de Jong. Zeker na de beide interlands tegen Frankrijk en Griekenland kan opnieuw en wederom de conclusie worden getrokken dat het voorin dus bezet is bij het Nederlands Elftal.

De analist en boegbeeld van het Nederlandse voetbal heeft nog altijd veel invloed in het nationale en internationale voetbal dus de discussie rond Luuk de Jong zal naar verwachting weer gaan toenemen. Gullit adviseert Ronald Koeman met klem om Luuk de Jong weer te benaderen voor een rentree in het Nederlands Elftal.

Er klinkt namelijk veel kritiek aan het adres van Wout Weghorst, die in beide interlands geen beste indruk weet wist achter te laten. Dat geldt overigens ook voor Xavi Simons, die in Athene gewisseld werd en nog steeds in interlands teveel op zoek is naar vast spel. Of de middenvelder annex aanvaller goed of niet goed genoeg is voor het niveau van Oranje is eigenlijk geen waardige discussie meer want Simons loopt over van de kwaliteiten maar in Oranje loopt het nog niet zoals gewenst.

Voelt Xavi Simons zich helemaal thuis in en rond het Nederlands Elftal of kan de aanvaller van Leipzig niet vinden in de positie die hij toebedeeld krijgt Diverse analisten als Kenneth Perez zijn verbaasd over zijn slechte optredens en met name over zijn spel in de wedstrijd tegen Griekenland.

Perez gaat wel even tekeer bij ESPN. “Xavi Simons kennen we als een leuke, goede buitenspeler. Maar nu hij als nummer 10 speelde, wat echt een heel andere positie is, was hij wat aan het dartelen. Een hakbal die niet lukt, niks lukte, eigenlijk. Hij stond wel de hele tijd te vragen om de bal, maar ieder vervolg was niet helemaal gelukkig. En ondanks dat kom je alsnog tot genoeg kansen.”

De analist is bepaald niet enthousiast over Oranje en wijst daarbij ook naar bondscoach Ronald Koeman. “Waar leg je de lat voor dit Nederlands elftal? Heel veel mensen hebben nog steeds het idee dat het Nederlands elftal een topelftal heeft, maar dat is het niet. Het zit echt ergens tussen Griekenland en Frankrijk in. Top acht in Europa? Net daarbuiten, denk ik.”

Na de 0-1 overwinning van Oranje op Griekenland liet Ruud Gullit ook van zich horen. Bij Rondo wordt gesproken over een gebrek aan kwaliteit in de voorhoede. “De beste spits is er niet bij”, wijst Ruud Gullit naar Luuk de Jong. De aanvaller van PSV bedankte voor Oranje, maar zette recent de deur weer open.

“Ik denk dat hij alleen bedankt heeft omdat Wout Weghorst voor hem staat. Dat hij meer tijd voor zijn gezin wil hebben en dergelijke, dat zou ik ook zeggen.” In onderstaande video wordt de rol van Xavi Simons in de wedstrijd tegen Griekenland besproken. Simons komt er niet bepaald goed vanaf en dat geldt ook voor Wout Weghorst, waardoor de roep om Luuk de Jong vanzelf kracht bijgezet wordt.


Vorig artikelGevarenzone lijkt dichterbij te komen | Zo dirigeerde AZ-trainer Jansen Isaac Babadi naar PSV
Volgend artikelPSV zag concreet bod op Kroatisch international worden afgewezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in