Home Nieuws Waarom FC Twente een ‘angstgegner’ voor PSV wordt genoemd is een raadsel...

Waarom FC Twente een ‘angstgegner’ voor PSV wordt genoemd is een raadsel | Journalist, die Twente-fan lijkt, vreest voor PSV

890
0

Zaterdagavond om 18.45u kruisen de wegen van FC Twente en PSV elkaar in de Grolschveste. Na twaalf gewonnen Eredivisie-wedstrijd wacht PSV de eerste echte test.

Althans, dat is de mening van een groot deel van voetbalminnend Nederland maar vooral de mening van een bataljon journalisten en analisten. Met name de Grolschveste wordt uitgelicht als grootse obstakel voor PSV. Het fanatieke publiek in de Grolschveste wordt zaterdagavond een grote rol toebedeeld als we alle verhalen en analyses moeten geloven.

Ondertussen broedt Peter Bosz op een tactisch plan om de drie punten ‘gewoon’ mee te kunnen nemen naar Eindhoven. Is FC Twente eigenlijk een angstgegner voor PSV? In een vooruitblik op FC Twente – PSV wijst het medium Soccernews naar FC Twente als heuse angstgegner voor PSV.

‘PSV neemt het aanstaande zaterdag op tegen een heuse angstgegner; FC Twente. Analist en (rustend) trainer Gertjan Verbeek denkt niet dat de Eindhovenaren in Enschede hun win streak voort gaan zetten’, opent Soccernews haar voorbeschouwing op FC Twente – PSV.

Ook analist Gertjan Verbeek denkt dat PSV tegen de eerste nederlaag aan gaat lopen in Enschede. “PSV is nog ongeslagen, ze moeten toch een keer verliezen”, begint Verbeek in VoetbalTijd, een talkshow over het voetbal in het oosten des lands. “Door interlands vliegen er veel mensen uit en kunnen ze niet lekker toewerken naar de wedstrijd. FC Twente kan tegen ploegen als PSV ook altijd extra energie leveren.” Verbeek voert een 3-2 zege voor FC Twente in als prognose. “Het wordt de eerste nederlaag voor Peter Bosz. Hij vindt z’n Waterloo in Enschede.” Ook al is Noa Lang inmiddels weer fit en beschikbaar.

Dan is het ons nog steeds niet duidelijk waarom FC Twente voor PSV een angstgegner zou moeten zijn. PSV verloor vorige seizoen dan wel van FC Twente onder leiding van Ruud van Nistelrooij maar een nederlaag zegt nog niets over of een club wel of geen angstgegner zou moeten zijn. Het jaar voor Ruud van Nistelrooij hoofdtrainer van PSV werd, keek het PSV van Roger Schmidt al snel tegen een 3-0 achterstand aan tegen FC Twente maar kon het die avond alsnog een punt bijschrijven na een 3-3 eindstand op de borden.

Voor de Twente krant Tubantie volgt FC Twente-watcher Leon ten Voorde FC Twente op de voet. Ten Voorde zegt uit te kijken naar de wedstrijd, net als vele andere voetbalfans in en rond Enschede. “Je kijkt toch wel uit naar zaterdagavond 18:45 uur in De Grolsch Veste”, begint Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. “PSV heeft twaalf wedstrijden gespeeld zonder nederlaag. Ik wil toch maar even in herinnering roepen dat PSV ooit zeventien wedstrijden achter elkaar won, totdat een club uit Enschede op bezoek kwam. Het werd een gelijkspel”, aldus Ten Voorde, die spreekt met de passie van een FC Twente-fan.

“Ik zie echt mogelijkheden”, gaat de journalist verder. “Waarom niet? PSV is aanvallend heel sterk, maar ik zie wel mogelijkheden tegen die achterhoede. Die is nog niet echt getest in Nederland. Voor PSV komt er een geweldige week aan, na Twente komen Sevilla- en Feyenoord-uit. Ik wil wel zien hoe goed ze nou écht zijn”, aldus Ten Voorde, die naast zijn journalistieke functie rond FC Twente ook wel iets weg van een fan van FC Twente getuige zijn fanatieke uitspraken.


Vorig artikelVan der Vaart heeft advies voor eerste spits Oranje: ‘Vijf tot acht kilo afvallen’
Volgend artikelDe conclusies na de Oranje-dagen van Schouten, Veerman en Teze: ‘Dat stempel kleeft aan hem’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in