Home Nieuws Waarom Érick Gutiérrez Besiktas en andere Europese clubs opnieuw afwees en terugkeerde...

Waarom Érick Gutiérrez Besiktas en andere Europese clubs opnieuw afwees en terugkeerde naar Mexico

2199
0

Érick Gutiérrez is inmiddels gepresenteerd bij de Mexicaanse topclub Chivas en sloot zo na 5 jaar PSV zijn Nederlandse jaren af.

Gutiérrez stond al enkele jaren op de nominatie te vertrekken uit Eindhoven maar keerde door nieuwe kansen, blessureleed en zijn mentaliteit, weer terug in het elftal. Dat kunstje volbracht hij onder Roger Schmidt en onder Ruud van Nistelrooij. Onder Mark van Bommel, kwam hij mede door blessureleed minder uit de verf.

Afgelopen jaren wees Gutiérrez meerdere aanbiedingen uit Europa af omdat hij voelde at hij nog niet klaar was bij PSV. Clubs als Besiktas hengelde meermaals naar zijn diensten, maar ook Fulham was eerder concreet voor Gutiérrez. In de zomer van 2023 bleek het toch genoeg geweest te zijn voor Gutiérrez. De pas 28-jarige middenvelder verruilde PSV zondag voor Chivas Guadalajara, dat naar verluidt 5,5 miljoen euro betaalt.

Met dat bedrag heeft PSV alsnog een fors deel van de eerdere gedane investering terug en kan het de markt op voor een nieuwe verdedigende middenvelder. Waarom keerde Gutiérrez reeds op 28-jarige leeftijd al terug naar Mexico? De Mexicaan legt het uit.

“Ik ben erg blij om deel uit te mogen maken van deze club. Degenen die dicht bij me staan, weten wat dit voor mij betekent”, zegt Gutiérrez tegen Chivas TV. “Vanaf het eerste moment dat Chivas me benaderde stonden ze voor mij op de eerste plaats. Ik had ook opties in Europa en andere mogelijkheden in Mexico, maar Chivas zat altijd al in mijn hoofd. Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan, te vechten voor deze club en prijzen te winnen.”

Gutiérrez speelde sinds 2018 bij PSV, dat hem destijds overnam van Pachuca. “Ik heb altijd al voor Chivas willen spelen. Trouwens, alle spelers zijn hier Mexicaans. Dat is heel bijzonder, net als de steun van de supporters aan het team. Zij gaven mij echt het gevoel dat ik gewild ben. Ik zal honderd procent geven op het veld, daaraan hoeven ze nooit te twijfelen”, klinkt het vol overtuiging.


Vorig artikelPSV informeert naar Batista Mendy, nog geen concreet bod: ‘Bosz kent Mendy uit Ligue 1-tijd’
Volgend artikelEarnie Stewart bevestigt: ‘We hebben contact met Noa Lang’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in