Home Nieuws Waarom ‘draait en keert’ Hirving Lozano? ‘Nog niet met Peter Bosz over...

Waarom ‘draait en keert’ Hirving Lozano? ‘Nog niet met Peter Bosz over mijn vertrek gesproken’

1248
0

Het is definitief. Hirving Lozano gaat PSV voor de tweede keer in vijf jaar verlaten. Zijn afscheid zal deze keer, in de winterstop van het komende seizoen, definitief zijn.

De Mexicaan kan nog niet tot het meubilair gerekend worden bij PSV want daar zijn zijn jaren bij de club beduidend te kort voor geweest. Zijn status is er echter wel dusdanig om de Mexicaan een echte clubman te kunnen noemen. Hoe dan ook is Hirving Lozano vanaf januari een speler van San Diego FC. De Amerikaanse stad ligt hemelsbreed een kilometer of 150 van de Mexicaanse grens vandaan, daar waar zijn gezin graag wil vertoeven.

PSV zal een transfersom van om en nabij de 12 tot 15 miljoen euro gaan incasseren voor de populaire Mexicaan. Beide clubs wisten de transfer inmiddels te bevestigen. ESPN wist zaterdag opvallend genoeg te melden dat Lozano nog niet met Peter Bosz heeft gesproken over zijn aanstaande exit bij PSV.

Of dat opmerkelijk genoemd mag worden laten we het in midden. Wat wel enigszins opmerkelijk genoemd mag worden richting de transfer naar het Amerikaanse San Diego FC, is dat er vorig jaar bij de transfer van Napoli naar PSV al afgesproken zou zijn dat Lozano maar anderhalf seizoen bij PSV zou blijven. Dat rijmt niet bepaald met de uitspraken van de Mexicaanse aanvaller. Enkele weken terug beweerde Lozano immers bij hoog en bij laag dat er geenszins sprake zou zijn van een vertrek bij PSV en dat hij en zijn gezin nog lang hoopten bij PSV te kunnen blijven. Daarbij wees Lozano naar de club, de stad en de omgeving Eindhoven, die hem en zijn gezin zo veel gaven.

Ondermeer PSV-watcher Rik Elfrink, in navolging van ESPN, melden echter dat er rond de transfer van Napoli naar PSV al afgesproken is dat het hernieuwde verblijf van Lozano maar maximaal anderhalf seizoen zou beslaan. Waarom de Mexicaanse publiekslieveling dan toch zo wist te ‘draaien en keren’ recent in gesprek met ESPN, is een gerechtvaardigde vraag te noemen.

Ondertussen heeft Peter Bosz in ieder geval niet van Lozano zelf vernomen dat zijn laatste maanden bij PSV aan gaan breken. In gesprek met ESPN krijgt Lozano de vraag of hij al met Peter Bosz heeft gesproken over zijn transfer. “Daarover hebben we nog niet gesproken”, is de Mexicaan eerlijk.

Lozano legt ook uit waarom hij heeft gekozen voor San Diego. “Ik vind het een mooi project. Het is een goed project dat steeds groter wordt waarmee jonge spelers worden geholpen. Ik wil een stempel achterlaten, zeker voor de jonge mensen.”

De zeventigvoudig international verwacht niet dat hij minder speeltijd krijgt van Bosz doordat het al zeker is dat hij gaat vertrekken. “Ik werk altijd hard. Ik probeer een plek in het elftal te veroveren. Ook al is het maar voor vijf minuten of een hele wedstrijd, ik wil het team altijd helpen. Ik ga genieten van mijn laatste maanden hier, in het bijzonder met de fans. Ik wil hen iets teruggeven”, aldus Hirving Lozano over zijn laatste maanden bij PSV.

In onderstaande video beweerde Lozano recent dat er van een vertrek bij PSV geenszins sprake was en dat hij en zijn gezin nog lang in Eindhoven willen blijven. Dat blijkt toch wat anders te liggen getuige de ontwikkelingen van afgelopen week.


Vorig artikelVan der Vaart wijst naar Veerman: ‘Laatste keer dat Memphis diepging hadden we nog guldens’
Volgend artikelPSV krijgt ‘waarschuwing’ uit hoek nieuwe trainer Feyenoord: ‘Ik denk dat Feyenoord ze moet kunnen verslaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in