Home Nieuws Waarom Donny van de Beek aan PSV gelinkt wordt: ‘Een win-win situatie’

Waarom Donny van de Beek aan PSV gelinkt wordt: ‘Een win-win situatie’

24250
0

In de weken voor de cruciale wedstrijden tegen Sturm Graz wordt PSV na ‘slechts’ twee inkomende versterkingen volop aan spelers gelinkt.

Door het vertrek van Xavi Simons naar Red Bull Leipzig worden er niet alleen maar verdedigers gelinkt aan een transfer naar PSV maar ook middenvelders. Er valt immers een vacature te vullen na het vertrek van de dynamische middenvelder naar Duitsland. Ingegeven door fantasien in combinatie met hoop op het weer voltrekken van vastgelopen carrières, komen de meest bijzondere namen naar voren.

De namen van Aster Vrankx en Charles De Ketelaere werden de afgelopen dagen en weken veelvuldig genoemd in zowel Nederlandse kranten, Belgische kranten als Italiaanse kranten. PSV zou beide spelers willen inlijven maar lijkt op het juiste moment te wachten. Bovendien is het niet helemaal duidelijk wat de plannen van zowel Vfl Wolfsburg als AC Milan zijn met betreffende spelers. PSV heeft in ieder geval lijntjes openstaan naar beide spelers en de betreffende clubs.

Heeft de club ook nog een lijntje openstaan naar Georginio Wijnaldum of staat dat lijntje niet meer zo strak? Marcel Brands geldt al jaren als een groot fan van Wijnaldum maar weet dat de middenvelder vele opties heeft. Op dit moment kan en mag de middenvelder alleen trainen in Parijs en maakt hij geen onderdeel meer uit van de selectie van de Parijzenaars.

Dan valt plots de naam van Donny van de Beek. De middenvelder die maar nergens aan de bak lijkt te geraken. Overbodig bij Manchester United, waar zelfs de trainer die hem in Amsterdam belangrijk maakte, geen heil lijkt te zien in zijn kwaliteiten. Dat mag toch best opmerkelijk worden genoemd. Het medium Soccernews weet wel raad met de min of meer clubloze Donny van de Beek want de middenvelder uit Amersfoort ‘hangt’ er maar wat bij in Manchester. Ook in oefenwedstrijden komt van de Beek nauwelijks aan de bak onder Ten Hag.

En dus wordt Donny van de Beek door het medium aan PSV gelinkt. Soccernews ziet het wel zitten, een transfer naar PSV. Maar PSV en Donny van de Beek zijn geen match en horen eigenlijk niet bij elkaar.
Desalniettemin ziet men dat bij Soccernews dat anders en ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

‘Over revanche gesproken. Iemand voor wie dat zeker geldt is Donny van de Beek. Groot en sterk geworden bij Ajax en zich daarna laten verleiden tot een vertrek naar Engelse grootmacht Manchester United’, klinkt het over van de Beek, waarbij de omschrijving ‘groot en sterk geworden’, al meteen enkele vraagtekens oproepen.

‘Maar uiteindelijk ging het alleen maar bergafwaarts met de carrière van de technische en balvaardige aanvallende middenvelder. Van de Beek moet, zeker voor de voortgang van zijn eigen loopbaan, een goeie keuze gaan maken voor wat betreft komend seizoen’, gaat SN verder.

‘Van de Beek moet vooral veel aan spelen gaan toekomen. Weg van het lijden in een dug-out, terug op zijn vertrouwde plekje achter de voorhoede in een aanvallend ingesteld team. Van de Beek heeft zijn leeftijd mee, 26 jaar pas, en is dus nog in de bloei van zijn leven. Onder de vleugels van Peter Bosz zou hij een mooie herstart van zijn carrière kúnnen gaan maken. Een win-win-situatie’, aldus Soccernews over een herstart van de ingeslapen carriere van Donny van de Beek.


Vorig artikelRuimte in salarishuis na ‘deels’ transfervrij vertrek Timo Baumgartl naar Schalke 04
Volgend artikelStatus Wijnaldum | Komt de in Parijs totaal overbodige middenvelder nog in beeld bij PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in