Home Nieuws Waarom de transfer van Noni Madueke onhoudbaar was: ‘Titel voor de winterstop...

Waarom de transfer van Noni Madueke onhoudbaar was: ‘Titel voor de winterstop verloren’

5729
0

PSV verkocht afgelopen winterse periode niet alleen Cody Gakpo voor een enorm bedrag aan een Engelse Premier League gigant maar even later vertrok ook Noni Madueke compleet overwacht uit Eindhoven.

Voor de speler en zijn familie kwam een vertrek bij PSV geenszins als een donderslag bij heldere hemel want Madueke en zijn familie konden maar moeizaam aarden in Nederland. Algemeen Directeur Marcel Brands legt uit dat Noni Madueke niet meer te houden was voor PSV.

“Madueke wilde eigenlijk al heel lang terug naar Engeland”, zegt Brands in gesprek met De PSV Supporter. “Hij miste zijn familie en heeft ook met zijn blessure acht weken in Engeland gerevalideerd. En toen kwam Chelsea. We dachten misschien twintig miljoen euro te ontvangen. Het bod van veertig miljoen was echter niet meer te weigeren.”

“Uiteindelijk hebben we met de komst van de huurlingen Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard meer punten ná de winterstop gehaald dan ervoor”, gaat de bestuurder verder. “Naar mijn mening hebben we het kampioenschap dan ook vóór de winterstop verloren met vier verliespartijen tegen laag geklasseerde clubs. Ik zeg altijd: je moet minimaal 25 wedstrijden per seizoen winnen; dan word je kampioen.”

“Vooraf had ik misschien voor dit resultaat getekend: met een nieuwe trainer tweede worden, Europees overwinteren, de beker winnen, de supercup, bijna alle wedstrijden van de top-vier winnen en het meeste aantal doelpunten in de Eredivisie. Alleen hebben we teveel tegengoals geïncasseerd. En dus het kampioenschap gemist”, aldus Brands.


Vorig artikelSimons, Sangaré en Veerman vertegenwoordigen 91 miljoen euro aan waarde voor PSV
Volgend artikelTalentvolle spits Jason van Duiven schuift door naar A-selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in