Home Nieuws Waarom Arsenal-trainer Arteta ‘internationaal powerhouse’ Ismael Saibari in de gaten houdt: ‘Ik...

Waarom Arsenal-trainer Arteta ‘internationaal powerhouse’ Ismael Saibari in de gaten houdt: ‘Ik volg ze’

894
0

Ismael Saibari is weer terug na enig blessureleed en dat betekent extra dynamiek en power. De dit seizoen doorgebroken Saibari is wellicht toch nog altijd de grootste verrassing van dit seizoen.

Ondanks het blessureleed dat de jongeling zo nu en dan parten speelt mag Saibari reeds een zeer belangrijke schakel worden genoemd in het elftal van Peter Bosz. Saibari besloot PSV eigenhandig op het goede spoor te zetten in Sevilla en schoot werkelijk prachtig de aansluitingstreffer binnen. PSV rekende aan de hand van Saibari af met Sevilla, waar de middenvelder eerder ook al het armzalige Ajax verpulverde met zijn power en loopvermogen.

In Alkmaar speelde de aanvallende middenvelder, die ook rechts voorin uit de voeten kan, eerder dit seizoen nogmaals de pannen van het dak nadat hij enkele dagen daarvoor al de nodige complimenten van de Engelse media en van Arsenal-coach Arteta in ontvangst mocht nemen. Het is wel duidelijk, Saibari heeft in enkele maanden tijd naam en faam gemaakt en zijn naam klinkt geregeld in de Engelse pers. Het contract van Saibari is nog niet zo lang geleden opengebroken en verlengd maar dat Saibari een typische Premier League-voetballer is, moge wel duidelijk zijn.

Engelse kranten stelden rond PSV – Arsenal, de laatste groepswedstrijd die er al niet meer toe deed, al vast dat met name Ismael Saibari een typische speler voor Arsenal zou kunnen zijn. Een jonge speler met veel ontwikkelingsmogelijkheden, snelheid, duelkracht en scorend vermogen. Ook in het walhalla van de Premier League zijn spelers als Saibari niet grenzeloos beschikbaar. Na de wedstrijd in het Philips Stadion sprak Arteta zich al uit over het zogenaamde ‘jonge grut’ aan toptalent dat PSV onder contract heeft staan. Johan Bakayko, Isaac Babadi en natuurlijk Ismael Saibari. Het is inmiddels wel duidelijk dat de naam van Saibari geen onbekende naam meer is bij Arsenal, dat graag spelers met potentie nog meer potentieel geeft.

Arteta moet met veel belangstelling en bewondering hebben gekeken naar spelers als Johan Bakayoko en Ismael Saibair, die tegen Arsenal regelmatig hun directe tegenstanders te slim af waren. Johan Bakayoko en Ismael Saibari zouden niet misstaan bij de ploeg van Arteta, zal de coach ook gedacht hebben. ‘Ik ben benieuwd wat ze dit seizoen nog meer kunnen laten zien. Dat ga ik in de gaten houden. Ik ga ze in de gaten houden’, zei de complimenteuze Spaanse trainer na afloop van de zesde groepswedstrijd.

Peter Bosz kan tegen NEC in ieder geval weer een beroep doen op Saibari. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de Belg over zijn interlandloopbaan, zijn voorbeelden en zijn toekomst. De goedlachse Belg is maar wat blij bij PSV. Saibari koos jaren geleden als jonge speler al voor Marokko in plaats van België. De aanvaller werd wel benaderd door de toenmalige bondscoach. “Twee jaar terug belde Roberto Martínez, die toen bondscoach van België was. Hij vroeg of ik voor de Rode Duivels wilde spelen. Mijn antwoord was: ‘Bedankt voor het aanbod, maar ik zal nooit 100 procent kunnen geven voor België zoals voor Marokko.'”

De 23-jarige PSV’er die door Peter Bosz alleen al wordt geprezen omwille van zijn lach en altijd vrolijke humeur, werd geboren in Spanje en begon daar met voetballen. Na zijn verhuizing naar België ging het snel met Saibari, die wel bij tal van clubs werd weggestuurd. In Eindhoven werd alles anders en geldt Saibari heden ten dage als een internationaal powerhouse met zijn dynamiek richting de vijandelijke goal. De Marokkaans, Spaans en tevens Belgische middenvelder staat nog tot de zomer van 2028 onder contract bij PSV na een vrij recente verlenging. Dat deed de talentvolle aanvaller niet zo maar, want hij heeft het naar zijn zin bij de toekomstig kampioen van de Eredivisie. “Wat Cristiano Ronaldo doet, tot zijn 39ste doorgaan, dat vind ik prachtig. Ik zie mezelf ook nog zeker vijftien jaar spelen en we vermaken ons in Eindhoven.”


Vorig artikelPSV richt pijlen op spelers van FC Utrecht en SC Heerenveen én denkt opnieuw aan Driouech
Volgend artikelPSV in Nijmegen | Ismael Saibari niet in de basis, Bosz kiest voor André Ramalho

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in