Home Nieuws Waar van Nistelrooij bozig nerveus werd, bleef Maurice Steijn 96 minuten lang...

Waar van Nistelrooij bozig nerveus werd, bleef Maurice Steijn 96 minuten lang de rust zelve

581
0

Een 0-0 remise mag voor Sparta met recht een keurig resultaat worden genoemd. Het maximaal haalbare? Ja, eigenlijk wel.

Een spaarzame keer stak Sparta enigszins gevaarlijk over de middenlijn maar echt gevaar stichten zat er niet in. Feitelijk gold dat ook voor PSV want van een serie uitgespeelde kansen is geen sprake van geweest. Hoogstens enkele momenten voor het doel maar meer wist PSV niet te brengen. Dit tot grote frustratie van Ruud van Nistelrooij, die na 20 goede minuten al aan leek te voelen welke kant de wedstrijd op zou gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging van Nistelrooij duidelijker, dwingender en nerveuzer coachen. Er ontstond steeds meer irritatie langs de zijlijn, waar ook de vierde man zo nu en dan bij betrokken werd.

Het was inmiddels wel duidelijk. PSV kende een moeizame avond en dus irriteerde van Nistelrooij zich aan allerlei zaken. Zo kreeg Armando Obispo in de tweede helft een flinke uitbrander van de coach, die vond dat de verdediger de bal niet goed inspeelde op Max, die inderdaad eerst terug kon draaien, alvorens de voorzetting in te zetten. Is het een gebrek aan scherpte, concentratie, daadkracht of gewoon een gebrek aan kwaliteit? Van Nistelrooij werd naarmate de wedstrijd vorderde bozig nerveus en dat viel goed waar te nemen met op de achtergrond de klok tikkend richting de 96e minuut.

Ondertussen zag Maurice Steijn toe hoe zijn ploeg eenvoudig overeind bleef en enkel de eerste 20 minuten zwak opereerde. Steijn gaf af en toe een aanwijzing maar zat ook veel op zijn stoel aan de zijlijn. Steijn straalde in alles uit dat zijn ploeg een plan had en onverstoorbaar bleek te zijn in het Philips Stadion. Steijn straalde uit dat het wel goed zou komen met zijn ploeg in Eindhoven. Ook rond het VAR moment liet Steijn het allemaal redelijk rustig op zich afkomen.

De trainer is dan ook een tevreden man na het 0-0 gelijkspel van zijn ploeg. De Haagse trainer moest tegenslagen verwerken met zijn team, maar het resultaat mocht er uiteindelijk zijn. “Een punt in Eindhoven pakken, ja dat is een supermooi resultaat”, vertelt Steijn na het gelijkspel tegenover de NOS. “We kwamen dus ook best wel goed uit de winterstop. Dat is natuurlijk een gekke periode geweest. De eerste veertien wedstrijden, 24 punten. Dat was al super. Dan ben je altijd afhankelijk van hoe je uit die periode komt. Eigenlijk kwamen we daar heel goed en sterk uit met dit als resultaat.”

Aanstaande dinsdag wordt op het eigen Kasteel om 21:00 uur afgetrapt in de wedstrijd voor de tweede ronde van de KNVB beker. PSV aast op prolongatie van bekerwinst en mag opnieuw Sparta van zich af spelen. “Nu moeten we de spelers weer oplappen en klaarstomen voor dinsdag”, vertelt Steijn over de wedstrijd op het Kasteel.

Vorig artikelHet Reds shirt zit Cody Gakpo als gegoten, Gakpo meteen belangrijk bij debuut op Anfield
Volgend artikelDavy Pröpper | Van niet meer gemotiveerd geraken naar wellicht samenspelen met broer Robin bij FC Twente