Home Nieuws VVV doelman Unnerstall wil concurrentie met Jeroen Zoet aangaan

VVV doelman Unnerstall wil concurrentie met Jeroen Zoet aangaan

20
0

Voor Lars Unnerstall zal de wedstrijd van zaterdagavond speciaal zijn. De talentvolle Duitse doelman werd afgelopen zomer vastgelegd door PSV en direct weer verhuurd aan VVV Venlo.

Voor Unnerstall zelf vormt dat geen enkel probleem vindt. “Het is prachtig dat ik hier nog een jaar mag zijn. Vaak wordt van clubs gezegd dat het eerste jaar na promotie minder moeilijk is dan het tweede. Ik wil VVV daar graag bij helpen. Volgend jaar gaat de knop vanaf de eerste dag van de voorbereiding om.”


Uiteindelijk wil de Duitser in Nederland een titel pakken. “Op dit moment heb ik alleen af en toe contact met keeperstrainer Ruud Hesp van PSV. Ik focus me volledig op VVV, dat kan ook niet anders. Het begin was goed, maar we kunnen elk puntje gebruiken”, aldus Unnerstall. “Zonde dat hier nauwelijks landgenoten spelen. Het niveau is goed en jonge talenten krijgen vaak eerder een kans dan in de Bundesliga. Het is geen uitzondering dat jongens van 19 of 20 jaar in de eredivisie veel spelen. Bij PSV is dat ook zo.”

Unnerstall gaat verder: “Het is een talentvolle jonge groep, was ook tegen Inter te zien. Ergerlijk dat het zo gelopen is, ook voor Jeroen Zoet. Hij weet natuurlijk hoe het leven van een keeper soms is. De ene keer is het 1-0 voor je ploeg, houd je een serie ballen en ben je de held. De andere dag gebeurt er een keer zoiets.”

De doelman weet wel dat keepen bij PSV of bij VVV een groot verschil is. “De doelman van PSV heeft soms een of twee ballen te verwerken in negentig minuten en bij VVV zijn dat er meestal veel meer. Dat zal anders worden voor me”, zegt hij daarover. “Hoe het volgend jaar gaat? Tegen mij is gezegd dat er met Jeroen verschillende dingen konden gebeuren. Ik verheug me erop om met hem de concurrentie aan te gaan, mocht dat de situatie worden. Daarnaast geldt dat PSV zich altijd wil ontwikkelen en dan heb je minstens twee goede keepers nodig.”

Zaterdagavond hoopt Unnerstall dat PSV tegen het eerste puntverlies van de competitie oploopt. “We moeten het zo lang mogelijk op 0-0 zien te houden. Dan worden de fans in Eindhoven misschien een beetje ongeduldig, want ze willen niet tegen VVV gelijkspelen. Als dat lukt en we komen een beetje aan voetballen toe, via een counter of standaardsituatie, zit er misschien iets in.”


Facebook Comments