Home Nieuws VVCS baalt van werkwijze PSV en Gerbrands: ‘De spelers hoeven niks in...

VVCS baalt van werkwijze PSV en Gerbrands: ‘De spelers hoeven niks in te leveren’

683
0

PSV maakt momenteel beleid om de wereldwijde gezondheidscrisis goed door te komen en tracht voor te sorteren op het substantieel genereren van minder inkomsten.

Daarbij kort de club op de directiesalarissen, gaat van de fans een offer gevraagd worden en worden de spelers verzocht een deel van het inkomen te laten voor wat het is.


De spelers zijn weer verenigd in collectieven als de VVCS en de FBO. De laatste organisatie staat voor de Federatie Betaald Voetbalorganisaties. Binnen die kaders is men even niet zo te spreken over de werkwijze van PSV.

Oud voetballer Levchenko is niet blij met hoe PSV momenteel te werk gaat. De vakbond denkt namelijk dat de spelers helemaal geen salaris hoeven in te leveren. ‘We zijn namelijk voortdurend in gesprek met de FBO. Gerbrands praat dus voor zijn beurt. Ik vind dat je het de tijd moet geven om tot gezamenlijke oplossingen te komen’, zegt hij in gesprek met VI.

PSV heeft bij monde van Toon Gerbrands al meermaals uitgesproken dat er haast gemaakt moet worden en dat er niet zoveel tijd beschikbaar is. ‘Dat vind ik verbazingwekkend en een zwak argument omdat we dagelijks overleggen. Ik vind het niet netjes als PSV nu spelers individueel of als groep gaat benaderen. In principe hoeven de voetballers niks in te leveren. Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil.’

‘PSV moet wachten op de afspraken die er worden gemaakt tussen de VVCS en de FBO. Wij adviseren de spelers dringend om niet zomaar ergens mee in te stemmen. Wij zullen de spelers beschermen en ze goed duidelijk maken wat hun rechten en plichten zijn’, aldus Levchenko over de ontstane situatie.

PSV heeft nog geen reactie gegeven op de uitspraken van de VVCS.


Facebook Comments