Home Nieuws Vraagtekens na wissel Doan in Heerenveen, Schmidt lijkt als een ‘controlfreak’ aan...

Vraagtekens na wissel Doan in Heerenveen, Schmidt lijkt als een ‘controlfreak’ aan wisselbeleid vast te houden

359
0

Plots verscheen er in het Abe Lenstra stadion langs de kant het bordje met het rugnummer van Ritsu Doan.

De Japanner mocht na 70 minuten Heerenveen – PSV gaan douchen. Het moment deed even terugdenken aan de inmiddels befaamde wissel van Cody Gakpo in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De reactie van het gehele stadion was veelzeggend. Nu betrof het een uitwedstrijd zonder publiek maar mocht Heerenveen – PSV een thuiswedstrijd met publiek zijn geweest, laat het zich raden hoe de reactie van het publiek zou zijn geweest.


Ritsu Doan speelde in Heerenveen zeker niet de pannen van het dak maar zijn wissel zorgde toch voor at gefronste wenkbrauwen. Zo ook bij Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De wissels van Schmidt pakte in Heerenveen niet best uit. Na afloop werd Schmidt gevraagd naar de wissel van Doan en het antwoord was veelzeggend.

“In mijn ogen hadden we nieuwe energie nodig”, gaf hij in de perskamer als reden aan. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de Duitser veelal uit voorzorg weet te wisselen. Als een ware controlfreak wenst Schmidt zijn wisselbeleid te beheersen maar vooral onder controle te houden. Denkt de Duitser aan de volgende wedstrijd tegen FC Utrecht en dient Doan fit te zijn voor die wedstrijd? Feit is dat Doan fit, energiek en scherp en niet bepaald vermoeid oogde in Friensland. En er stond een 1-1 tussenstand op de borden. Winst was immers noodzakelijk. Als er dan toch nieuwe energie nodig was, leek een wissel van de onzichtbare Gotze meer voor de hand te liggen dan een wissel van de spelbepalende en fit ogende Ritsu Doan.

Doan moet zich inmiddels toch ook gaan afvragen waarom hij steeds voortijdig gewisseld wordt. Toch sprak hij na afloop zachte woorden. “Dat moeten wij de komende wedstrijden verbeteren”, vindt hij. “We balen gigantisch omdat we een aantal makkelijke fouten in de eindfase hebben gemaakt. Kansen hadden we meer dan genoeg, maar ze moeten er wel in.”