Home Nieuws Vraagtekens bij handelswijze FC Groningen rond transfer Doan naar PSV

Vraagtekens bij handelswijze FC Groningen rond transfer Doan naar PSV

166
0

PSV en FC Groningen hebben na turbulente onderhandelingen bekend gemaakt dat sterspeler Ritsu Doan de overstap naar PSV zal maken.

Toch heeft het daar lange tijd niet naar uitgezien. Doan leek ‘vast’ zitten bij FC Groningen door de torenhoge onrealistische vraagprijs van de noorderlingen. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad stelde vast dat de situatie een vreemde wending heeft gekregen omdat er in eerste instantie veel meer geld werd gevraagd voor de Japanner.

De ED-journalist stelt dat PSV ‘absoluut niet’ wilde voldoen aan de oorspronkelijke transferprijs van 14 miljoen euro plus doorverkooppercentage. “Uiteindelijk hebben beide partijen elkaar gevonden. Er is heel veel vanaf gegaan en dat roept wel vragen op. Waarom vraag je 14 miljoen als je op 7,5 miljoen en een doorverkooppercentage eindigt? Dat is opmerkelijk.”

FC Groningen heeft eigenlijk gezichtsverlies geleden door zo ver met de prijs te zakken. De nog onervaren directie van de club uit het noorden leek nog een positieve draai aan de fors gezakte vraagprijs te willen geven door te verkondigen dat er nog nooit zoveel geld voor een speler van FC Groningen zal worden betaald als in het geval van Doan.

Overigens denkt Elfrink dat een basisplaats voor de Japanner niet zo maar een uitgemaakte zaak is. “Met Bruma en Donyell Malen is de voorhoede eigenlijk al bezet. Bergwijn is er nog, die nu als nummer tien speelt. Het is niet gezegd dat Doan automatisch in de basis komt.”

Doan is op bezoek bij Apollon Limassol niet inzetbaar. Wel zou de Japanner, mits hij de medische keuring doorstaat, zondag uit bij RKC Waalwijk in actie kunnen komen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here