Home Nieuws ‘Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ. Nu winnen we...

‘Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ. Nu winnen we en vraag je dit?’

2309
0

Roger Schmidt kijkt niet graag achterom maar liever vooruit. Zo ook zaterdagavond in Alkmaar.

PSV won afgetekend in Alkmaar maar ook geflatteerd en dus kreeg Roger Schmidt de nodige vragen te verwerken in de perszaal van het Afas Stadion.


Schmidt is meer een trainer die graag vooruit kijkt maar ook van het verleden probeert te leren. Vorig seizoen trok PSV ten aanval in Alkmaar en kreeg het na het missen van grote kansen het bekende deksel op de neus. Zaterdagavond waren de rollen omgedraaid en wist PSV eigenlijk ook eenvoudig te winnen. Toch wilde Schmidt nog iets kwijt over de vorige edities nadat een journalist een vraag stelde over de afgelopen twee edities van PSV – AZ.

Schmidt was, ondanks het bij vlagen matte spel, tevreden over de performance van zijn ploeg. Temeer omdat PSV een zware week wacht met Europees voetbal en een volgende competitiewedstrijd tegen in ieder geval op papier aantrekkelijke tegenstander.

Op de persconferentie wordt na afloop gevraagd of PSV slecht had gespeeld, of AZ juist goed. “Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ, maar toen verloren we. Nu winnen we, en dan vraag je dit?”, countert Schmidt op de vraag van een journalist. De Duitser ging verder: “Ik vond ons niet slecht, maar soms vraagt voetbal even iets anders. Vandaag was dat werken, verdedigen en vechten.”

Cody Gakpo speelde tegen AZ een tijd als centrale aanvaller in de punt omdat Schmidt Eran Zahavi al snel wisselde. “Ik denk dat Cody overal kan spelen voorin”, is Schmidt van mening over de andere rol voor Gakpo. “Maar hij wil graag op links, als rechtspoot. Zoals alle Nederlandse spelers dat willen”, zei de Duitse trainer.